Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Ποιες εισηγμένες θα μπορούσαν να κάνουν την… έκπληξη μέχρι το τέλος 2018;

ΧΑ: Ποιες εισηγμένες θα μπορούσαν να κάνουν την… έκπληξη μέχρι το τέλος 2018;
Η βελτίωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα μπορούσε να φέρει στο προσκήνιο μετοχές με καλά θεμελιώδη και ελκυστική αποτίμηση
Με τη  συσσώρευση να έχει ρίξει στα Τάρταρα το ενδιαφέρον των επενδυτών, πολλές μετοχές διολισθαίνουν, συσσωρεύοντας λίγο χαμηλότερα.
Η συσσώρευση αυτή σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσε να εκτονωθεί ανοδικά με την προϋπόθεση πως αυτή η απαξίωση που βιώνει το ΧΑ θα αλλάξει, αφού και τα θεμελιώδη το υποστηρίζουν και ίσως για κάποιες υπάρξουν θετικά νέα.
Στα επίπεδα που διαπραγματεύονται πολλές μετοχές ειδικά της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης μπορούν να δώσουν σημαντικές υπεραξίες.
Άλλωστε τα παραδείγματα είναι πολλά.
Η Ικτίνος έχει καταγράψει μυθικό ράλι που δεν περίμεναν οι επενδυτές.
Η Quest πιο παλιά συσσώρευε κάτω από τα 5 ευρώ και σήμερα είναι στα 12 ευρώ χωρίς να υπολογίσουμε τι έχει δώσει στους μετόχους.
Στην Τεχνική Ολυμπιακή, insider πουλούσε στα 0,70 ευρώ και σήμερα είναι στα 2 ευρώ.
Η Mermeren έσπασε τα κοντέρ και αρκετές άλλες έδωσαν καλές αποδόσεις.
Τώρα, στο ερώτημα αν υπάρχουν ακόμα φθηνές μετοχές, η απάντηση στελεχών της αγοράς που τις παρακολουθούν είναι θετική.
Η Τεχνική Ολυμπιακή παρά το ράλι διαπραγματεύεται στα 80 εκατ. ευρώ με την καθαρή θέση να είναι στα 270 εκατ. ευρώ.
Οι φήμες για επικείμενη πώληση του Porto Carras δεν έχουν κοπάσει και η αποτίμηση που γράφει ο ισολογισμός είναι πολλαπλάσια της αποτίμησης της εισηγμένης στο ταμπλό.
Η μετοχή συσσωρεύει πέριξ των 2 ευρώ το τελευταίο διάστημα, δείχνοντας πως η πρόσφατη άνοδος δεν ήταν απλά ένα παιχνιδάκι κάποιων .
Η μικρή ΕΚΤΕΡ με καθαρή θέση 20,2 εκατ. ευρώ και αποτίμηση 11,5 εκατ. ευρώ συσσωρεύει αρκετό καιρό κοντά στο 1 ευρώ.
Η παραθαλάσσια έκταση των 320 στρεμμάτων στην Πάρο σίγουρα αποτελεί ένα ισχυρό περιουσιακό στοιχείο.
Η ΕΛΒΕ παίζει σημαντικά χαμηλότερα από την καθαρή θέση, όπως και η Λούλης η οποία διαθέτει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.
Η Newsphone μετά την είσπραξη απαίτησης από το ελληνικό δημόσιο μένει να δημοσιεύσει αποτελέσματα εξαμήνου ώστε να δοθούν περισσότερες πληροφορίες.
Όμως με τη μείωση των απαιτήσεων, απομακρύνεται ένα ρίσκο που εντόπιζαν στελέχη της αγοράς, τα οποία φοβόντουσαν μήπως μειωθεί η καθαρή θέση από μία ενδεχόμενη  απομείωση απαιτήσεων.
Όμως η πρόσφατη ανακοίνωση για είσπραξη απαίτησης αλλάζει τα δεδομένα.
Η εταιρεία έχει καθαρή θέση 23,5 εκατ. ευρώ και αποτιμάται κάτω από τα 9 εκατ. ευρώ.
Από τα βαριά χαρτιά, η Ελλάκτωρ διατηρεί ένα ενδιαφέρον αφού διαπραγματεύεται χαμηλότερα από το σημείο που έκαναν αγορές οι αδελφοί Καλλιτσάντση στην προσπάθειά τους να πάρουν – και τελικά πήραν –τον έλεγχο του ομίλου.
Τώρα τα δείγματα γραφής που θα δώσουν και η ταχύτητα στην αλλαγή της δομής του ομίλου θα παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία της μετοχής.
Λόγω αποτελεσμάτων ΕΛΠΕ, Motor Oil, Καράτζη, Βογιατζόγλου, Ευρωπαϊκή Πίστη, Μοτοδυναμική, Περσεύς, Ελτράκ και AS Company έχουν επίσης ενδιαφέρον.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης