Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,5% για τον χρυσό λόγω της ανάκαμψης του δείκτη δολαρίου

tags :
Απώλειες 0,5% για τον χρυσό λόγω της ανάκαμψης του δείκτη δολαρίου
Πιέσεις για το σύνολο των πολυτίμων μετάλλων - Χαμηλοί όγκοι συναλλαγών
Πτωτική πορεία για μία ακόμη συνεδρίαση ακολούθησε ο χρυσός, καθώς το αμερικανικό δολάριο ανέκαμψε, γεγονός το οποίο, παραδοσιακά, ασκεί πιέσεις σε όλα τα πολύτιμα μέταλλα.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό υποχώρησε στο COMEX 0,5% για να διαμορφωθεί στα 1.217,70 δολάρια.
Πιο ισχυρές οι πιέσεις για το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του αργύρου, το οποίο αποδυναμώθηκε 0,7%% στα 15,348 δολάρια η ουγκιά.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης δολαρίου, δηλαδή η πορεία του αμερικανικού νομίσματος σε σχέση με ένα «καλάθι» νομισμάτων, ενισχύεται κοντά στο 0,2%.
Πάντως και στην αγορά πολυτίμων μετάλλων οι όγκοι συναλλαγών είναι αρκετά περιορισμένοι, τόσο εξαιτίας του καλοκαιριού όσο και καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται συγκρατημένοι, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Μεταξύ των πιο δραστήριων ETFs για μέταλλα, το SPDR Gold Trust υποχώρησε 0,3%, ενώ το iShares Silver Trust κινούνταν 0,5% χαμηλότερα.
Ισχυρές πιέσεις για το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου για την πλατίνα, με απώλειες 1,3% στα 826,30 δολάρια η ουγκιά, ενώ πτώση 0,5% σημείωσε το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το παλλάδιο στα 903,60 δολάρια η ουγκιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης