Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Η βρετανική οικονομία ξεπέρασε τις δυσοίωνες προβλέψεις

tags :
Moody's: Η βρετανική οικονομία ξεπέρασε τις δυσοίωνες προβλέψεις
Καλύτερες των προσδοκιών οι επιδόσεις της βρετανικής οικονομίας, σύμφωνα με τη Moody's
Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσοίωνες προβλέψεις των αναλυτών ενόψει Brexit, αναφέρει σε έκθεσή της η Moody's, η οποία αξιολογεί με «Aa2» (σταθερό outlook) τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
Το παρακάτω διάγραμμα παρουσιάζει την πραγματική αύξηση του ΑΕΠ σε πράσινο χρώμα, παράλληλα με τις προβλέψεις.
Ο κ. Colin Ellis, επικεφαλής αναλυτής της Moody's EMEA, δήλωσε στο Business Insider πως «αν και ο αντίκτυπος του Brexit στο ΑΕΠ μειώνεται από το δημοψήφισμα του Ιουνίου 2016, έχει γίνει πιο έντονος τους τελευταίους μήνες».
Επίσης, η επιχειρηματική δραστηριότητα φαίνεται να εξασθενίζει παράλληλα με την πρόσφατη επιδείνωση των δεικτών κατανάλωσης, σημειώνεται.



Διαβάστε: Σε χαμηλά 11 μηνών η στερλίνα - Φόβοι για μη συμφωνία στο Brexit

Υπενθυμίζεται πως η οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας αναπτύχθηκε με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων πέντε ετών το πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.
Ειδικότερα, το βρετανικός ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 1,2% για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σε ετήσια βάση, γεγονός που αποτελεί την ασθενέσθερη άνοδο από το τέταρτο τρίμηνο του 2012.
Ωστόσο, σε τριμηνιαία βάση, η ανάπτυξη του βρετανικού ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 0,2%, με την ONS να αναθεωρεί επί τα βελτίω τις αρχικές της εκτιμήσεις στο 0,1%.
Παράλληλα τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο ρυθμός ανάπτυξης να παραμείνει αμετάβλητος.
Οι επιχειρηματικές επενδύσεις παρέμειναν αμετάβλητες για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, με την ετήσια ανάπτυξή τους να ανέρχεται στο 2%.

Διαβάστε: Moody's: Σταθερή η πιστοληπτική ικανότητα των βρετανικών εταιρειών το 2018, παρά το Brexit

Ωστόσο, σε τριμηνιαία βάση, οι επιχειρηματικές επενδύσεις υποχώρησαν κατά 0,4% σε σύγκριση με τα τέλη του 2017, με την ONS να αναθεωρεί απί τα χείρω τις αρχικές τις εκτιμήσεις στο 0,2%.
Σε ότι αφορά τον δείκτη υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, σημειώθηκε ετήσια άνοδος της τάξεως του 0,2%, όντας χαμηλότερη σε σύγκριση με το 0,3% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Διαβάστε: Moody's: Credit positive οι όροι της συμφωνίας ΕΕ - Βρετανίας για τη μεταβατική περίοδο του Brexit

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης