Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω Σ. Αραβίας και Ιράν – Άνω των 73 δολ. το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω Σ. Αραβίας και Ιράν – Άνω των 73 δολ. το Brent
Περαιτέρω άνοδο των τιμών αναμένουν οι αναλυτές λόγω του αμερικανικού εμπάργκο στο Ιράν
Η εφαρμογή από αύριο (7/8) των οικονομικών κυρώσεων των ΗΠΑ ενάντια στο Ιράν αλλά και η φημολογία ότι έχει καταγραφεί πτώση στην παραγωγή πετρελαίου της Σ. Αραβίας, οδήγησαν υψηλότερα τις τιμές του μαύρου χρυσού.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) ενισχύθηκε 0,8% για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 69,04 δολαρίων, αν και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές κινήθηκε ελαφρώς χαμηλότερα.



Κέρδη 0,7% για το Brent στο επίπεδο των 73,77 δολαρίων.
Το πρώτο κύμα των αμερικανικών κυρώσεων ενάντια στο Ιράν – οι πιο σφοδρές θα καταφθάσουν τον Νοέμβριο 2018 – έχουν ως στόχο να αποτρέψουν την αγορά δολαρίων από τη χώρα, να μειώσουν ή να ακυρώσουν πλήρως το trading χρυσού και άλλων πολυτίμων μετάλλων.
Ο δεύτερος γύρος των κυρώσεων αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει μία σειρά από σκληρά κτυπήματα ενάντια στις ενεργειακές υποδομές του Ιράν και στις εξαγωγές πετρελαίου της Τεχεράνης, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει σημαντική αναστάτωση στην αγορά πετρελαίου και σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές μπορεί να οδηγήσει τον μαύρο χρυσό ακόμη και στα 90 δολάρια το βαρέλι.



Η Morgan Stanley προειδοποιεί ότι η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου του Ιράν θα υποχωρήσει κατά 2,7 εκατ. βαρέλια στο δ’ τρίμηνο του 2018.
Παράλληλα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η παραγωγή της Σ. Αραβίας έφθασε τον Ιούλιο τα 10,29 εκατ. βαρέλια ημερησίως, δηλαδή μειώθηκε κατά 200.000 βαρέλια την ημέρα σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης