Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Έχει η Fed μετατραπεί σε… εκτελεστικό όργανο του Donald Trump;

Phoenix Capital: Έχει η Fed μετατραπεί σε… εκτελεστικό όργανο του Donald Trump;
Η πολιτική της Fed πιέζει τις αναδυόμενες αγορές και φυσικά την Κίνα
Μία διαφορετική άποψη για τη νομισματική πολιτική την οποία ακολουθεί η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) διατυπώνει η Phoenix Capital, καθώς, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της, οι δραστηριότητες της Fed βοηθούν όλο και περισσότερο την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει ο D. Trump ενάντια στην Κίνα.
Σύμφωνα με τη Phoenix Capital αρκετοί είναι αυτοί που θέτουν ερωτήματα αναφορικά με την εξαιρετικά επιθετική πολιτική που ασκεί η Fed, από τη μία πλευρά μειώνοντας τον ισολογισμό της και από την άλλη προαναγγέλλοντας αρκετές αυξήσεις επιτοκίων.
Κάθε φορά που Fed προαναγγέλλει μία αύξηση το δολάριο κινείται υψηλότερα και αυτό πλήττει πρώτ’ απ’ όλα τις αναδυόμενες αγορές, όπως αυτή της Κίνας.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/GPC8618.png?itok=-_AG4oSK


Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου (4 – 5/8) κατέφθασε το tweet του Donald Trump στο οποίο ανέφερε «οι δασμοί λειτουργούν καλύτερα απ’ ότι αναμέναμε.
Το χρηματιστήριο της Κίνας έχει υποχωρήσει κατά 27% κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Η δική μας αγορά είναι πιο ισχυρή από ποτέ και θα συνεχίσει να ενισχύεται.
Μην ξεχνάτε «πρώτα απ’ όλους οι ΗΠΑ».
Ανεξάρτητα από την πολιτική άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας, τονίζει το report της Phoenix Capital, ο Αμερικανός πρόεδρος μάλλον μας αποκάλυψε και έναν ακόμη στόχο του, πέραν των δίκαιων εμπορικών σχέσεων με την Κίνα και αυτός είναι να υπάρξει πλήγμα στην αγορά της.
Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια δεδομένα που τελικά μπορεί να αποδείξουν ότι όντως η Fed αποτελεί «όργανο προώθησης» της πολιτικής Trump.

1. Τη Fed διοικεί ο Jerome Powell, τον οποίο διόρισε ο Trump και ασκεί την πιο επιθετική νομισματική πολιτική στην ιστορία της.

2. Αυτή η πολιτική οδηγεί όλο και υψηλότερα το δολάριο, πλήττοντας τις αναδυόμενες αγορές και φυσικά και την Κίνα.

3. Αυτό συμβαίνει σε μία περίοδο που η κυβέρνηση Trump ασκεί αφόρητες πιέσεις στην Κίνα αναφορικά με τις εμπορικές της πρακτικές.

4. Ο ίδιος ο Trump δεν δίστασε, δημοσίως, να εκφράσει την ικανοποίησή του για την πτώση της κινεζικής αγοράς.

Τελικά ο Trump καθοδηγεί τη Fed;
Ο Trump έχει δώσει εντολή στον Powell να ασκεί όλο και πιο επιθετική πολιτική, προκειμένου να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στην Κίνα ώστε αυτή να υποχωρήσει στις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο;
Ίσως το παρακάτω διάγραμμα δώσει απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα….
 
https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/GPC86182.png?itok=VLH-y1bN


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης