Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποφασισμένος ο Erdogan: Η Τουρκία θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Αποφασισμένος ο Erdogan: Η Τουρκία θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο
Ο Erdogan ανακοίνωσε τα πλάνα για τις γεωτρήσεις και τη μίσθωση ενός νέου πλοίου- γεωτρύπανου, αν και δεν διευκρίνισε πού θα γίνουν οι γεωτρήσεις
Αποφασισμένος να ξεκινήσει γεωτρήσεις στη Μεσόγειο εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, την ώρα που ο οικονομικός πόλεμος με τις ΗΠΑ πλήττει ανεπανόρθωτα την οικονομία.
«Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει στη Μεσόγειο.
«Ξεκινώντας γεωτρήσεις στα βαθιά και ρηχά νερά της Μεσογείου δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας να διαφυλάξουμε τα συμφέροντά μας.
Κάποιοι συναντήθηκαν και συζήτησαν για το τι θα κάνει η Τουρκία.
Η Τουρκία θα κάνει αυτό που ξέρει», απάντησε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο Erdogan ανακοίνωσε τα πλάνα για τις γεωτρήσεις και τη μίσθωση ενός νέου πλοίου- γεωτρύπανου, αν και δεν διευκρίνισε πού θα γίνουν οι γεωτρήσεις, σε δηλώσεις που έκανε την Παρασκευή, με αφορμή του νέου προγράμματος 100 ημερών και τις οποίες δημοσίευσε το ΚΥΠΕ.
Όσον αφορά τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται η οικονομία και την κατάρρευση της λίρας, ο Erdogan υποστήριξε ότι «η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με έναν οικονομικό πόλεμο.
Αλλά μην ανησυχείτε, θα νικήσουμε όπως κάναμε και στο παρελθόν».
Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να μετατρέψουν τις αποταμιεύσεις που έχουν σε ξένο νόμισμα και χρυσό σε τουρκικές λίρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης