Τελευταία Νέα

O ανασχηματισμός έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί στις 21 Αυγούστου

tags :
O ανασχηματισμός έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί στις 21 Αυγούστου
Την ημέρα δηλαδή που θα γίνει η έξοδος από τα μνημόνια
O ανασχηματισμός έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί στις 21 Αυγούστου

Αν και κινδυνεύει να «καεί» ως ημερομηνία - αφού δεν του αρέσουν του Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία) οι πληροφορίες που δεν ελέγχει -, ωστόσο μαθαίνω από έγκυρη πηγή (πιο έγκυρη δεν γίνεται) ότι ο ανασχηματισμός έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί στις 21 Αυγούστου. Την ημέρα δηλαδή που θα γίνει η έξοδος από τα μνημόνια. Ο Πρωθυπουργός αντί να πάει στο Καστελλόριζο (όπως υπολόγιζε πριν από την τραγωδία της Ανατολικής Αττικής), θα συγκαλέσει εκείνη την ημέρα το νέο Υπουργικό Συμβούλιο και με τη βοήθεια της ΕΡΤ θα ανακοινώσει την έξοδο από τα μνημόνια. Στην αρχή, όπως με πληροφόρησαν, δεν ήθελε να ακυρώσει το Κστελλόριζο, το οποίο θεωρούσε συμβολικό, αλλά στην πορεία κατάλαβε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις (και φιέστες) θα ξεσήκωναν τον κόσμο και όχι μόνον την αντιπολίτευση.
______________

O BHMAτοδότης
______________

Τώρα τι είδους ανασχηματισμός θα είναι αυτός, ούτε ο... ίδιος ακόμα γνωρίζει, έτσι πελαγωμένος όπως είναι μόνος του στο Μαξίμου. Ολα αυτά που διάφοροι αφήνονται να διαρρεύσουν περί του ποιοι φεύγουν και ποιοι μένουν παραμένουν απλώς εικασίες (κυρίως των ενδιαφερομένων). Ενας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του (πιο στενός δεν γίνεται) μου είπε επί λέξει ότι «ο Τσίπρας δεν πήρε ακόμα στυλό και χαρτί για να γράψει και να σβήσει ονόματα. Απλώς, είναι στη φάση που δέχεται εισηγήσεις». Εισηγήσεις όμως από ποιους; Από όλους αυτούς που παραμένουν στο Μαξίμου και θεωρούνται υπεύθυνοι για το επικοινωνιακό φιάσκο της κυβέρνησης;

Η ίδια πηγή μου είπε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός πέραν του ανασχηματισμού θέλει να ανακοινώσει και μια δέσμη αποφάσεων που θα περιλαμβάνει θεσμικές και υπηρεσιακές αλλαγές για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας. Να είστε βέβαιοι πως δεν επρόκειτο να κάνει τίποτε από όλα αυτά εάν δεν συνέβαιναν τα τραγικά γεγονότα στην Ανατολική Αττική. Τώρα αναγκάζεται επειδή έχει επίγνωση ότι η φονική πυρκαγιά αποτελεί πλέον την κορυφαία απειλή για τη βιωσιμότητα της κυβέρνησής του.

Το όλο οικοδόμημα που έκτισε με το σύνθημα της πρώτης φοράς αριστερής διακυβέρνησης αρχίζει σιγά-σιγά να ξεθωριάζει. Και το χειρότερο; Οπως οι γνωρίζοντες μου περιγράφουν, η κατάσταση δεν πρέπει να θεωρείται αναστρέψιμη. Και τούτο διότι δεν έχει χρόνο, το ρολόι μετράει αντίστροφα. Εως τώρα, όπως του καταλογίζουν οι επιστήθιοι κομματικοί φίλοι του, απέφυγε τις ουσιαστικές ρήξεις στην κοινωνία και (το σημαντικότερο) προχώρησε σε δεξιά στροφή ώστε η κυβέρνησή του να δώσει στους «μέσα» την εικόνα υπεράσπισης της κοινωνικής συνοχής και στους έξω την εικόνα του «καλού και πρόθυμου μαθητή». Η δε επικοινωνιακή στρατηγική του κατέρρευσε πλήρως με τους 90 νεκρούς στην Ανατολική Αττική.

http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης