Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Οι ευρωπαϊκές εταιρείες μπορούν να προστατευθούν από τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν

Βρετανία: Οι ευρωπαϊκές εταιρείες μπορούν να προστατευθούν από τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν
Ο βρετανός υπουργός για τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής, Alistair Burt, τόνισε ότι η τελική απόφαση των εταιρειών θα εξαρτηθεί από εμπορικά κριτήρια
Τη θέση ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ιράν μπορούν να προστευθούν από τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν διατύπωσε σήμερα (7/8) ο βρετανός υπουργός για τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής, Alistair Burt, μετά την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον ότι οι κυρώσεις τέθηκαν σε ισχύ.
Παράλληλα με την επιβολή των κυρώσεων από την πλευρά των ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε έναν νέο νόμο για την προστασία των ευρωπαϊκών εταιρειών ώστε να μετριάσει τις επιδράσεις των κυρώσεων εκτός των αμερικανικών συνόρων.
«Εάν μία εταιρεία φοβάται νομικές δράσεις εναντίον της και μέτρα κατά οντοτήτων ως απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις, τότε αυτή η εταιρεία μπορεί να προστατευθεί σε ότι αφορά τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ήταν το χακακτηριστικό σχόλιο του βρετανού υπουργού κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC.
Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι η απόφαση των εταιρειών αναφορικά με το εάν θα συνεχίσουν να εργάζονται στο Ιράν θα εξαρηθεί από εμπορικά κριτήρια.
Χθες (6/8) ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, επιβεβαίωσε τα σχέδιά του να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος των εξαγωγών πετρελαίου του Ιράν, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από τις 4 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Κατά τις προηγούμενες κυρώσες που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ, οι εξαγωγές του Ιράν είχαν μειωθεί κατά το ήμισυ, γεγονός που έαν επαναληφθεί και τώρα, αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικό έλλειμμα στην παγκόσμια αγορά.
Ο αμερικανός πρόεδρος κατέστσε σαφές σήμερα ότι «όποιος κάνει business με το Ιράν δεν θα κάνει με τις ΗΠΑ», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «επιδιώκω παγκόσμια ειρήνη, τίποτα λιγότερο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης