Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει ο χρυσός λόγω υποχώρησης του αμερικανικού δολαρίου - Στο +0,46% και τα 1.223,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανακάμπτει ο χρυσός λόγω υποχώρησης του αμερικανικού δολαρίου - Στο +0,46% και τα 1.223,30 δολ. ανά ουγγιά
Το πολύτιμο μέταλλο απομακρύνεται σταδιακά από τα χαμηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους
Ανοικά κινείται σήμερα Τρίτη (7/8) ο χρυσός, ο οποίος δέχεται ώθηση από την πτώση του αμερικανικού δολαρίου, καθώς το πολύτιμο μέταλλο απομακρύνεται από τα χαμηλότερα επίπεδα του 2018.
Ειδικότερα περί τις 2:00 μ.μ. το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,46% στα 1.223,30 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,19% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 111,20 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,26% στις 95,11 μονάδες, γεγονός που καθιστά το πολύτιμο μέταλλο λιγότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Χθες (6/8) ο χρυσός είχε υποχωρήσει στα 1.217,70 δολ. ανά ουγγιά, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε με πτώση της τάξεως του -0,8%, γεγονός που αποτέλεσε την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών.
Οι εμπορικές εντάσεις φαίνεται ότι εξακολουθούν να επηρεάζουν την αγορά των πολύτιμων μετάλλων, καθώς οι επενδυτές στρέφονται περισσότερο προς το αμερικανικό δολάριο.
«Αρχίζω να αναρωτιέμαι εάν η μετριοπαθής δράση της Κίνας επηρεάζει την αγορά χρυσού», σχολιάζει ο αναλυτής Stephen Todd, διευκρινίζοντας ότι «οι κινέζοι ήταν σημαντικοί αγοραστές χρυσού».
Σε ότι αφορά το ασήμι, σημειώνεται άνοδος τηα τάξεως του +0,89% στα 15,50 δολ. ανά ουγγιά, με το πολύτιμο μέταλλο να αντιστρέφει τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης