Τελευταία Νέα

Χ.Α: Kάποιοι δεν τα βλέπουν μαύρα, λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους...

tags :
Χ.Α: Kάποιοι δεν τα βλέπουν μαύρα, λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους...
Γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχεια...
Χ.Α: Kάποιοι δεν τα βλέπουν μαύρα, λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους...

Αποσπασματικά από την έκθεση των αναλυτών της Generali Investments...

Η Ελλάδα εξέρχεται από το πρόγραμμα σε ισχυρότερη θέση και με σημαντικά ταμειακά αποθέματα. Η ελληνική οικονομία αναμένεται να επιταχυνθεί σε μια εποχή που η παγκόσμια ανάπτυξη έχει φτάσει στο μέγιστο της.
Αυτό υποστηρίζει και την ανάπτυξη των εταιρικών κερδών στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, οι αναβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση του κόστους κεφαλαίων για τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Είναι αλήθεια ότι οι ελληνικές τράπεζες πιέζονται από τα υψηλά επίπεδα NPEs, αλλά που τελευταία έχουν αρχίσει να υποχωρούν, ενώ η καταθετική βάση ενισχύεται, συμβάλλοντας στην περαιτέρω άμβλυνση του κινδύνου για τις ελληνικές τράπεζες.
Ενδεχόμενες ΑΜΚ μπορούν αρχικά να μειώσουν τις τιμές των μετοχών των τραπεζών, αλλά στη συνέχεια θα τις ενισχύσουν χάρη στη θετική επίδραση στον όγκο δανεισμού και την κερδοφορία.

Οι αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών φαίνονται αρκετά ελκυστικές σε σχετικούς όρους.
Ο δείκτης p/e διαπραγματεύεται με discount 8,9% σε σχέση με τον ιστορικό μέσο όρο έναντι 9,3% premium για τον δείκτη μετοχών της ευρωζώνης.
Με βάση τους δείκτες της Generali, το momentum των τιμών των ελληνικών μετοχών έναντι της τάσης του spread των κρατικών ομολόγων φαίνεται υπερπουλημένο (τουλάχιστον κατά 10%).
Και το ελληνικό Shiller P/E (μια πολύ μακροπρόθεσμη προσέγγιση σε ό,τι αφορά τις αποτιμήσεις), φαίνεται πολύ ακραίο τόσο σε σχέση με τα παγκόσμια επίπεδα, όσο και σε σχέση με τα επίπεδα στην ευρωζώνη.

http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης