Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδική πορεία για τη Wall Street - Μία ανάσα από νέο ιστορικό ρεκόρ ο S&P 500 - Κέρδη 0,5% για τον Dow

tags :
Ανοδική πορεία για τη Wall Street - Μία ανάσα από νέο ιστορικό ρεκόρ ο S&P 500 - Κέρδη 0,5% για τον Dow
Στήριξη στη Wall Street από εταιρικά μεγέθη β' τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων
Σε ανοδική πορεία αν και όχι με εντυπωσιακά ποσοστά κινήθηκαν και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός νέου ιστορικού υψηλού ρεκόρ.
Στήριξη στην αμερικανική αγορά προσφέρουν τα καλύτερα των εκτιμήσεων εταιρικά μεγέθη β' τριμήνου, τα οποία μοιάζουν να σβήνουν, προς το παρόν, τις ανησυχίες για την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ράλι 11% για τη μετοχή της Tesla η οποία είχε αρκετές... περιπέτειες στη σημερινή (7/8) συνεδρίαση.
Μία ανάρτηση στο Twitter του δημιουργού της E. Musk, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να «τραβήξει» τις μετοχές της εταιρείας από τη Wall Street και να την μετατρέψει σε ιδιωτικό όμιλο ήταν αρκετή για να ξεκινήσει το ράλι.
Ενδιάμεσα υπήρξε διακοπή διαπραγμάτευσης, με τη μετοχή να ξεκινά εκ νέου στο ταμπλό και τελικά να ολοκλήρωνει τη συνεδρίαση με ιδιαίτερα ισχυρή άνοδο.



Κέρδη 0,5% για τον Dow Jones στο επίπεδο των 25.629 μονάδων, με τον S&P 500 να κινείται 0,29% υψηλότερα στις 2.863 μονάδες και τον Nasdaq να σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,31% στις 7.883 μονάδες.



Αξίζει να σημειωθεί ότι ο S&P 500 «χρειάζεται» άνοδο μικρότερη του 1% σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις, προκειμένου να κατακτήσει εκ νέου το ιστορικό υψηλό επίπεδο των 2.872,87 μονάδων, το οποίο είχε επιτύχει στις 26 Ιανουαρίου 2018.



Την ίδια ώρα ο δείκτης «φόβου» VIΧ, υποχωρει 2,9% για να διαμορφωθεί στις 10,9 μονάδες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 80% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500 και έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα β' τριμήνου έχουν κατορθώσει να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κατακτώντας, μάλιστα, ρεκόρ σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.



έως την Παρασκευή 3/8 τα κέρδη των εισηγμένων στον S&P 500 εταιρειών έχουν ενισχυθεί 24% σε ετήσια βάση για το β' τρίμηνο 2018.
«Εάν έπρεπε να προσφέρουμε έλεγχο βαθμολογίας τότε σίγουρα ο βαθμός θα ήταν Α», τονίζει ο Art Hogan, στρατηγικός αναλυτής της B. Riley FBR, ο οποίος προσθέτει ότι αυτό που είναι διαφορετικό αυτή τη φορά με τις εταιρικές ανακοινώσεις είναι ότι όχι μόνο τα κέρδη αλλά και τα έσοδα ακολουθούν πολύ καλή πορεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης