Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Σημαντική συρρίκνωση στον χρόνο των χρεοκοπιών, στις ΗΠΑ

tags :
Fitch: Σημαντική συρρίκνωση στον χρόνο των χρεοκοπιών, στις ΗΠΑ
Γρηγορότερη επίλυση προβληματικών εταιρειών στις ΗΠΑ, διαπιστώνει η Fitch Ratings
Ο χρόνος επίλυσης -μέσω χρεοκοπίας- των προβληματικών εταιρειών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει συρρικνωθεί σημαντικά, διαπιστώνει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Ειδικότερα, χάρη στα σχέδια που ήδη είχαν αποφασιστεί πριν την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο του πτωχευτικού κώδικα περί προστασίας από τους πιστωτές, το 52% των χρεοκοπιών που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ το 2018 επιλύθηκαν σε μόλις δύο μήνες, κατά μέσο όσο.
«Το συμπιεσμένο χρονοδιάγραμμα ωφελεί τους πιστωτές, ελαχιστοποιώντας την αβεβαιότητα των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ελαττώνοντας τις διαταραχές στις επιχειρήσεις.
Από την άλλη, υπάρχει ο κίνδυνος να επιταχυνθεί η αποτίμηση ή η πώληση περιουσιακών στοιχείων χωρίς να ελεγχθεί πλήρως η αγορά, επηρεάζοντας δυσμενώς τους κατόχους χρέους κατώτερου επιπέδου.
Οι προσφορές δικαιωμάτων για νέο χρέος ή νέες κοινές μετοχές είναι πιο συχνές στις πρόσφατες πτωχεύσεις.
Οι επιτυχείς προσφορές προωθούν μια πιο ομαλή, ταχύτερη πορεία προς την αποδοχή του σχεδίου», σχολιάζει ο αμερικανικός οίκος.

Συνέχεια στην κρίση του λιανεμπορίου – Χρεοκοπία εξετάζει η Mattress Firm

Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο του πτωχευτικού κώδικα περί προστασίας από τους πιστωτές εξετάζει η Mattress Firm, σε συνέχεια της κρίσης που έχει εξαπλωθεί στον κλάδο λιανεμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών.
Την είδηση μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο πηγές.
Η μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης στρωμάτων απαριθμεί επί του παρόντος περίπου 3.000 ζημιογόνα καταστήματα, επισημαίνεται.
Η Mattress Firm εξαγοράστηκε από την, επίσης ταλανιζόμενη (από σκάνδαλα), Steinhoff International Holdings το 2016, έναντι 3,8 δισεκ. δολαρίων.

Οι 7 εταιρείες που θα επιβιώσουν την «Αποκάλυψη» στον κλάδο λιανικών πωλήσεων

Οι εταιρείες του κλάδου λιανικών πωλήσεων, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν υποφέρει από ένα μπαράζ αθετήσεων πληρωμών χρεών από το περασμένο έτος και το 2016, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη χρεοκοπία της «Toys R U.S.».
Καίριο λόγο έπαιξε η επέλαση του διαδικτυακού εμπορίου, με κύριο εκφραστή την κολοσσιαία Amazon.
Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες διαθέτουν την ικανότητα να επιβεβαιώσουν τη «Retailapocalypse», σύμφωνα με όσα εκτιμά η Credit Suisse.
Ειδικότερα, η ελβετική τράπεζα αναφέρεται σε επτά εταιρείες, οι οποίες απολαμβάνουν την οικονομική ισχύ και τις προοπτικές.
Η Credit Suisse λαμβάνει υπόψη μεταξύ άλλων τις ταμειακές ροές και τις επενδύσεις για κάθε εταιρεία, ενώ προχωρά σε διάφορες συγκρίσεις των επιδόσεων με τα απαραίτητα επίπεδα κεφαλαίων κλπ.
«Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εν λόγω εταιρείες διαθέτουν μια πιο σημαντική παρουσία στο ηλεκτρονικό εμπόριο», συμπληρώνεται.
Οι επτά εταιρείες είναι οι εξής:

Zalando

JD.com

Magazine Luiza

Home Product Center

Burlington Stores

ASOS

Dufry

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης