Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σχέδιο διάσωσης για τη Notos Com ετοιμάζουν οι τράπεζες με τη συμμετοχή του KKR

tags :
Σχέδιο διάσωσης για τη Notos Com ετοιμάζουν οι τράπεζες με τη συμμετοχή του KKR
Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει ότι η εταιρεία θα ελέγχεται σε ποσοστό 50% από την Pillarstone
Πιθανόν να είναι η τελευταία ευκαιρία διάσωσης της Notos Com, με τις συστημικές τράπεζες, την Pillarstone να κάνουν μία προσπάθεια διάσωσης της εταιρείας, με την απόφασή τους για την ενίσχυση ρευστότητας, συνολικού ύψους 12,5 εκατ. ευρώ και με την προοπτική η πολύπαθη εταιρεία να εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης.
Το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει ότι η εταιρεία θα ελέγχεται σε ποσοστό 50% από την Pillarstone, την ευρωπαϊκή πλατφόρμα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχει δημιουργήσει το αμερικανικό fund ΚΚR, που να σημειωθεί βάζει το 50% των κεφαλαίων και το υπόλοιπο 50% προέρχεται από τις τέσσερις τράπεζες.
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπει και νέα χρηματοδότηση προς την εταιρεία αν αυτό κριθεί απαραίτητο, με το ύψος των κεφαλαίων να φθάνει σε 25 εκατ. ευρώ.
Επίσης προβλέπεται η διαγραφή χρεών της εταιρείας στα επίπεδα του 70%, οι οποίες να σημειωθεί ανέρχονταν σε 230 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 41 εκατ. ευρώ αφορούν προμηθευτές.
Η μείωση του προσωπικού στα επίπεδα του 30% θεωρείται αναγκαία ενώ σήμερα απασχολούνται περίπου 1300 άτομα.
Το κλείσιμο καταστημάτων περιλαμβάνονται στο σχέδιο και αναμένεται να υλοποιηθεί από τη νέα διοίκηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ Μιχάλης Παπαέλληνας, διευθύνων σύμβουλος της Notos Com Holdings, θα παραμείνει στην ηγεσία, για ένα μεταβατικό διάστημα 12 μηνών έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών.
Με βάση τον σχεδιασμό μόλις συμπληρωθεί ο χρόνος των 12 μηνών, ο κ.Παπαέλληνας θα αναλάβει μη εκτελεστικός πρόεδρος ενώ το management θα περάσει στον έλεγχο της Pillarstone.
Η Notos Com είναι μια από τις μεγάλες εταιρείες της ελληνικής αγοράς, η οποία διαθέτει παγκόσμια brands όπως Chanel, Clarins, Guerlain, Gant, Lacoste, Nautica, Americal Eagle και Faber Castell, ενώ διαχειρίζεται σημαντικό αριθμό καταστημάτων υπό το σήματα Notos Galleries και Notos Home.
Ο όμιλος ιδρύθηκε το 2001, ως συνδυασμός εταιρειών με περισσότερα από 50 χρόνια δραστηριότητας στον χώρο του εμπορίου.
Πάντως η Notos Com πληρώνει τα λάθη της διοίκησης ανάμεσα τους ήταν η αλλαγή ονομασίας των καταστημάτων από «Αφοί Λαμπρόπουλοι σε Notos Com.
Οι συνθήκες έγιναν ακόμη πιο δύσκολες για την εταιρεία με την υποβάθμιση της περιοχής της Ομόνοιας που βρίσκονται τα δύο βασικά της καταστήματα.
Η οικονομική κρίση έπληξε άμεσα την εταιρεία με το τζίρο της να εισέρχεται σε φθίνουσα πορεία. Το 2011 ήταν στα 194,5 εκατ. ευρώ και υποχώρησε σε 114,7 εκατ. ευρώ το 2016.
Οι αρνητικές εξελίξεις είχαν άμεσο αντίκτυπο στους εργαζόμενους που αποδέχθηκαν έως 20% μείωση των αποδοχών τους και part time απασχόλησης.
Οι σχεδιαστές της διάσωσης της Notos Com ελπίζουν στα νέα δεδομένα που διαμορφώνεται για την εταιρεία αλλά  και στην οικονομία που δείχνει ρυθμούς ανάπτυξης και η μείωση της ανεργίας.   

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr     
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης