Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Bull» για το αμερικανικό δολάριο η Bank of America

tags :
«Bull» για το αμερικανικό δολάριο η Bank of America
Αισιόδοξη για το αμερικανικό δολάριο η BofA
Το δολάριο Ηνωμένων Πολιτειών ενδέχεται να παρουσιάσει τα υψηλότερα κέρδη έναντι των δέκα κύριων ανταγωνιστικών νομισμάτων (των οικονομιών της G10), για το σύνολο του 2018, εκτιμά σε ανάλυσή της η Bank of America (BofA) Merrill Lynch.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα επικαλείται τόσο τις επικείμενες, νέες αυξήσεις των επιτοκίων από τη Federal Reserve, αλλά και την ισχυρή ζήτηση για τις μετοχές της Wall Street.
Επισημαίνεται ότι, επί του παρόντος, το εύρος επιτοκίων διαμορφώνεται σε 1,75%-2%, έπειτα από δύο αυξήσεις -κατά 25 μονάδες βάσης εκάστη- εντός του τρέχοντος έτους.
Για το σύνολο του 2018, οι αγορές προεξοφλούν τέσσερις αυξήσεις.



Στην έκθεση της BofA, υπογραμμίζεται ότι τα ισχυρά μακροοικονομικά για την οικονομία των ΗΠΑ θα αντισταθμίσουν τις πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες, ωστόσο, παραμένουν ένας σημαντικός παράγοντας.
Η BofA υπενθυμίζει ότι οι αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές έχουν υπεραποδώσει έναντι των ανταγωνιστών, με τον δείκτη S&P 500 να έχει ενισχυθεί κατά 7% εντός του 2018, έναντι αύξησης μόλις 0,3% για τον Stoxx Europe 600.
Για το τρέχον έτος, ο δείκτης δολαρίου Ηνωμένες Πολιτειών (ICE U.S. Dollar Index) έχει ενισχυθεί συνολικά κατά 3,3%, ενώ σήμερα διαπραγματεύεται γύρω από τις 95,2 μονάδες, όταν νωρίτερα μέσα στο έτος ξεπέρασε και τις 95,8 μονάδες.



Το ιστορικό υψηλό του δείκτη -μία ενιαία τιμή έναντι των έξι επικρατέστερων ανταγωνιστικών νομισμάτων-, άνω των 102 μονάδων, επετεύχθη κατά το περασμένο έτος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης