Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το αμερικανικό Πεντάγωνο απαγόρευσε τις συσκευές με εφαρμογές εντοπισμού γεωγραφικού στίγματος

tags :
Το αμερικανικό Πεντάγωνο απαγόρευσε τις συσκευές με εφαρμογές εντοπισμού γεωγραφικού στίγματος
Το αμερικανικό Πεντάγωνο απαγόρευσε τις συσκευές με εφαρμογές εντοπισμού γεωγραφικού στίγματος
Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας απαγορεύει από το προσωπικό του να χρησιμοποιεί προγράμματα κι εφαρμογές γεωγραφικού εντοπισμού στις συσκευές του κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του σε συγκεκριμένες περιοχές, μεταδίδει το ABC News.
Το μέτρο εφαρμόζεται μετά τις ανησυχίες που έχουν προκληθεί από τις πληροφορίες που διακινούνται μέσω ηλεκτρονικών συσκευών, θέτοντας σε κίνδυνο τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και τις δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί σε απόρρητες ή στρατηγικά ευαίσθητες περιοχές.
Η νέα πολιτική είναι άμεσα εφαρμόσιμη μετά τις αναφορές που έγιναν στις αρχές του 2018, ότι κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές που μπορούν να μεταφερθούν ή να φορεθούν από έναν στρατιώτη όπως π.χ. το δημοφιλές “Fitbit,” μπορούν να αποκαλύψουν τις γεωγραφικές συντεταγμένες της θέσης που βρίσκεται ένας στρατιωτικός μέσω GPS, αλλά και του στίγματος σε ηλεκτρονικό χάρτη.
Οι ίδιες συσκευές μπορούν επίσης να αποκαλύψουν τις πιο συχνές διαδρομές πρόσβασης σε μία γεωγραφική θέση, δημοσιοποιώντας ηλεκτρονικά δρομολόγια και μετακινήσεις αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.
“Η ταχεία εξέλιξη της αγοράς των συσκευών, των εφαρμογών και των υπηρεσιών με δυνατότητες εντοπισμού του γεωγραφικού στίγματος, αποτελεί βασικό κίνδυνο για το προσωπικού του υπουργείου Άμυνας που βρίσκεται εντός κι εκτός υπηρεσίας, αλλά και για τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο”, ανέφερε σχετική ανακοίνωση.
“Η τυχόν αποκάλυψη του γεωγραφικού στίγματος μπορεί να αποκαλύψει επίσης προσωπικές πληροφορίες, τοποθεσίες, πρακτικές μετακινήσεων, αλλά κι αριθμούς σχετικούς με το προσωπικό του υπουργείου Άμυνας και να προκαλέσει μη σκόπιμες απειλές ασφάλειας, αλλά κι αυξανόμενο κίνδυνο στις δυνάμεις και την αποστολή μας”, τονίστηκε στην ίδια ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης