Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Υπάρχει εσωτερική, εσωκομματική αμφισβήτηση του Πρωθυπουργού;

tags :
Υπάρχει εσωτερική, εσωκομματική αμφισβήτηση του Πρωθυπουργού;
Το ότι υπάρχει εσωκομματική γκρίνια για τον κ. Τσίπρα ουδείς το αμφισβητεί. 
Υπάρχει εσωτερική, εσωκομματική αμφισβήτηση του Πρωθυπουργού;

ΒΗΜΑτοδότης 8/8: Αυτό το ερώτημα έθεσα σε έναν παλαιό αριστερό, ενταγμένο στον ΣΥΡΙΖΑ, «Κεντροεπίτροπο» και ιδού τι μου απάντησε: «Λίγο το καλοκαίρι και ο Δεκαπενταύγουστος που πλησιάζει, λίγο η "απειλή" για ανασχηματισμό, και κυρίως η τραγωδία στην Ανατολική Αττική, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια να βγουν προς τα έξω οι εσωκομματικές αμφισβητήσεις όχι μόνον του κ. Τσίπρα, αλλά και της πολιτικής του».
Είπε όμως και κάτι άλλο που έχει τη σημασία του: «Αυτό που πέταξε τις προάλλες ο Βερναρδάκης για τον 44χρονο Πρωθυπουργό που δεν πρέπει να τον βαράμε, δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Απευθυνόταν ουσιαστικά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, σαν ένα είδος προειδοποίησης να μην τολμήσουν να τον αμφισβητήσουν ακόμα κι αν χάσει τις εκλογές. Λόγω ηλικίας αυτός θα ηγηθεί και πάλι του ΣΥΡΙΖΑ». Αυτά μου είπε, αυτά σας μεταφέρω.

Το ότι υπάρχει εσωκομματική γκρίνια για τον κ. Τσίπρα ουδείς το αμφισβητεί. Ακόμα και οι στενοί συνεργάτες του δεν το αμφισβητούν, πολύ περισσότερο οι λεγόμενοι «σκληροί» της Κουμουνδούρου. Αμφισβητήσεις που αναζωπυρώθηκαν λόγω της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. Οι εντυπώσεις που ο ίδιος καλλιέργησε συστηματικά, ότι δεν φέρει ευθύνες για όσα συμβαίνουν στη χώρα (αν και κυβερνά 3,5 χρόνια) και ότι σε όλες τις περιπτώσεις δεν κάνει λάθη (Μακεδονικό, πλημμύρες, πυρκαγιές, ιδιωτικοποιήσεις, κόψιμο των συντάξεων, εκποιήσεις οικιών, οίηση εναντίον αντιπάλων του κ.τ.λ.) έχουν, μου επιβεβαιώνει ο συνομιλητής μου, προκαλέσει συσσωρευμένη αμφισβήτηση συνολικά της κυβέρνησης και προσωπικά (για πρώτη φορά) του Αλέξη Τσίπρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μπορεί να ήταν... αόρατος στο Μάτι μερικά 24ωρα μετά την καταστροφή, μαθαίνω όμως ότι θέλει τώρα να εμφανίζεται στον κόσμο (μέσω ΕΡΤ) όσο το δυνατόν περισσότερο για να περισώσει ό,τι μπορεί από τη δημοτικότητά του, η οποία έχει τρωθεί τα μέγιστα. Παίρνει ο ίδιος προσωπικά στα χερια του την κατάσταση.
Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους των πυρόπληκτων και η σύσκεψη στο Λαύριο, μαζί με την εξαφανισμένη για 15 ημέρες Ρένα Δούρου, εντάσσεται στο σχέδιο να «βγει ο Πρωθυπουργός από το κάστρο». Εστω και καθυστερημένα, στο Μαξίμου φαίνεται πως έχουν αντιληφθεί ότι η αλαζονική στάση του ίδιου του Πρωθυπουργού και υπουργών όπως ο Τζανακόπουλος ή ο Πολάκης εξοργίζει ακόμα περισσότερο την κοινωνία.

http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης