Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Χ.Α: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις, αναλύσεις και επισημάνσεις (8/8)

tags :
Χ.Α: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις, αναλύσεις και επισημάνσεις (8/8)
Πρωτοφανής αύξηση κατά 614% του συντελεστή του φόρου επί του ενεργητικού των ΑΕΕΑΠ
Χ.Α: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις, αναλύσεις και επισημάνσεις (8/8)

Το “stock picking” τώρα που ξεκινά η περίοδος των ανακοινώσεων των 6μηνων θα επανέλθει σε ζήτηση, με τα θεμελιώδη να οδηγούν αρκετούς επενδυτές στις αναζητήσεις τους. Το σε ιστορικά πλαίσια χαμηλό ποσοστό της συνολικής κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. σε σχέση με το Εθνικό ΑΕΠ, τα ευνοϊκά P/E και P/BV επιλεγμένων Ελληνικών τίτλων, σε σύγκριση με τον Ευρωπαϊκό ανταγωνισμό και η επιστροφή της Χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης συνθέτουν τις βάσεις πάνω στις οποίες θα στηριχθούν τα long χαρτοφυλάκια.

GRIVALIA- διαβάζουμε: Ο κλάδος των Α.Ε.Ε.Α.Π. επιβαρύνθηκε με υπερβολική αύξηση των φορολογικών συντελεστών. Η πρωτοφανής αύξηση κατά 614% του συντελεστή του φόρου επί του ενεργητικού της Εταιρείας σε σχέση με το προηγούμενο φορολογικό καθεστώς, καθώς και η αύξηση του συντελεστή του συμπληρωματικού φόρου στον ΕΝΦΙΑ κατά 120% έχουν καταστήσει τις ελληνικές Α.Ε.Ε.Α.Π. λιγότερο ελκυστικές σε διεθνές επίπεδο.

ΕΕΕ και ΟΤΕ: Αύριο θα ανακοινώσουν τα δικά τους 6μηνα οι δύο αδιαφιλονίκητοι Leaders- Στυλοβάτες του ελληνικού χρηματιστηριακού οικοδομήματος. Εξαιρετικά δύσκολο να έχουμε αρνητικές εκπλήξεις….

ΟΤΕ(1): Μάλλον θα βαδίσει, για να γράψει νέα υψηλά έτους… ΧΑΜΗΛΑ – ΥΨΗΛΑ 2018 στα 9,9700 και 12,8100 ευρώ με μέσο όρο τα 11,2300 ευρώ και -3,85%. Στο +0,90% χθες στα 11,2400 ευρώ στο υψηλό της ημέρας, με 9-2 στις τελευταίες (11) παρουσίες του στο ταμπλό. Κ/φση 5,51 δικσ. ευρώ, που δεν τον αδικεί. Αλλά η αγορά δείκχνει να προεξοφλεί τα μελλούμενα.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ο όμιλος είναι υπερμοχλευμένος με NET DEBT/ EBITDA 2018(εκτιμώμενο) 3,5 την ώρα που οι παραγωγοί αλουμινίου παιζουν με NET DEBT/EBITDA 2018 (εκτιμ.) 0,4, οι παραγωγοί χαλκού με 0,5 και οι μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι εμπορευμάτων με 0,6. Δεν δίνει μέρισμα και ούτε πρόκειται να δώσει, εν αντιθέσει με τους παραγωγούς αλουμινίου/χαλκού που θα έχουν μια μέση μερισματική απόδοση για το 2018 στο 2%. Ενώ οι μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι εμπορευμάτων προσφέρουν μέση μερισματική απόδοση 4.6%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με 2-8 και από τα 1,9700 της 24ης Ιουλίου στα 1,7320 ευρώ χθες, με κλείσιμο στο ελάχιστο της ημέρας. Η μτχ θα ταλαιπωρείται, αφού οι εν δυνάμει αγοραστές θέλουν να κατεβάσουν το μέσο κόστος της κτήσης στις θέσεις που δημιουργούν. Σε τρομακτική στρέβλωση συγκριτικά με τον όμιλο ΓΕΚΤΕΡΝΑ…

ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ – διαβάσαμε: Να επισημανθεί, ότι σε δυσχερή θέση σε περίπτωση πώλησης του θα βρεθεί ο όμιλος Αποστολόπουλου που θα περιορισθεί σε δευτερεύοντες ρόλους. Εξ ου και οι συνεχείς προσπάθειες τορπιλισμού του Deal. Αλλά και εντός των κόλπων της MIΓ ως γνωστόν υπάρχουν φωνές που λένε ΟΧΙ στην πώληση, για τους δικούς τους λόγους. Γενικά, η υπόθεση εμφανίζεται αλλά και είναι πολύ μπερδεμένη… Και δεν θα πλήξουμε, έστω και σαν απλοί παρατηρητές, σχολιαστές κ.ο.κ.

ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ- διαβάσαμε: Εκτιμούμε, ότι δεν χρειάζεται να σας (επ)εξηγήσουμε γιατί τα κέρδη του συγκροτήματος που περιλαμβάνει συν τοις άλλοις και τις μονάδες-κόσμημα (ΥΓΕΙΑ, ΜΗΤΕΡΑ, ΛΗΤΩ) είναι απροσδιόριστα. Βάλτε με την φαντασία σας ότι απίθανο νούμερο σας προκύψει… Μέσα θα πέσετε, 100%… Αυτό φυσικά ισχύει και για τις άλλες μεγάλες εταιρείες του κλάδου (ΙΑΤΡΙΚΟ και ΙΑΣΩ).

Fast Finance ΑΕΠΕΥ: Η ΑΛΦΑ τεχνικά είναι σε κατάσταση SHORT με “stop” τα 1,9860 ευρώ, της Εθνικής σε “long” με “stop” τα 0,2550 ευρώ, της Eurobank “short” με “stop” τα 0,8780 ευρώ και της Πειραιώς “short” με “stop” τα 2,8180 ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης