Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Ιταλία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα για το τι δεν πρέπει να κάνει – Να εγκαταλειφθούν εξαγγελίες που θα προκαλέσουν τις αγορές

Η Ιταλία δείχνει τον δρόμο στην Ελλάδα για το τι δεν πρέπει να κάνει – Να εγκαταλειφθούν εξαγγελίες που θα προκαλέσουν τις αγορές
Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι υποχρεωμένη να εγκαταλείψει επικίνδυνες εξαγγελίες στην ΔΕΘ και άλλα σχέδια που θα έθεταν σε κίνδυνο την ομαλή πορεία της Ελλάδος στις αγορές.
Ελλάδα – Ιταλία συμμαχία….στο τι δεν πρέπει να κάνουν οι δύο χώρες ώστε να μην προκαλέσουν τις αγορές που καραδοκούν.
Ελλάδα και Ιταλία ακολουθούν παράλληλη πορεία εσχάτως παρά την χαοτική διαφορά σε οικονομία και χρέος.
Ελλάδα και Ιταλία έχουν όμως κοινό παρανομαστή.
Στην Ιταλία υπήρχαν αποχρώσες ενδείξεις ότι θα αμφισβητηθούν το ευρώ και οι δημοσιονομικοί κανόνες.
Μέχρι τώρα 5 φορές αξιωματούχοι της ιταλικής κυβέρνησης έχουν υποχρεωθεί σε δηλώσεις νομιμοφροσύνης και χρειάστηκε και παρέμβαση στα ομόλογα για να υποχωρήσει η ένταση.
Οι αγορές καραδοκούν και δεν θα επιτρέψουν καμία απόκλιση από την Ιταλία.
Δεν είναι τυχαίο ότι στο αποκορύφωμα της πρόσφατης κρίσης στην Ιταλία έφθασε το 10ετές στο 3,38% για να διαμορφωθεί σήμερα – μετά από διακυμάνσεις – στο 2,83%.
Η περίπτωση της Ιταλίας έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι αγορές ούτε ξεχνούν, ούτε ανέχονται.
Στο πρώτο στραβοπάτημα θα κινηθούν αμείλικτα.
Η Ελλάδα ως πρωτεργάτης της ευρωπαϊκής ανωμαλίας με την ασυνέπεια της που την οδήγησε στην χρεοκοπία βρίσκεται μονίμως στην κόκκινη ζώνη.
Η Ιταλία διδάσκει ότι όσοι θέτουν σε αμφισβήτηση την πορεία της χώρας στο ευρώ αμέσως τιμωρούνται.
Η Ελλάδα μετά από 3 μνημόνια και αμέτρητες μεταρρυθμίσεις στις 20 Αυγούστου βγαίνει από το μνημόνια τυπικά καθώς ουσιαστικά οι έλεγχοι και αξιολογήσεις και οι αυστηρές επιτηρήσεις θα συνεχιστούν.
Ήδη ο Coeure της ΕΚΤ έχει προειδοποιήσει ότι ο διάλογος της Ελλάδος με τις αγορές δεν θα είναι ούτε εύκολος ούτε ευχάριστος.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πάριε κανένα ρίσκο.
Π.χ. οποιαδήποτε εξαγγελία του Τσίπρα στην ΔΕΘ πέραν από τα συμφωνηθέντα θα έχει άμεση και αρνητική επίδραση στα ομόλογα.
Η Ελλάδα θέλει να βγει στις αγορές με 10ετές ομόλογο εάν ο Τσίπρας έχει στείλει λάθος μήνυμα στις αγορές, οι πόρτες των επενδυτών θα κλείσουν.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιμείνει σε κανένα ζήτημα που αγγίζει την ευαισθησία των αγορών, συντάξεις, μισθοί, χαλάρωση λιτότητας μπορεί να περάσουν από την ελληνική βουλή αλλά θα κοπούν από τις αγορές και μάλιστα με πολύ ξεκάθαρο τρόπο.
Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι υποχρεωμένη να εγκαταλείψει επικίνδυνες εξαγγελίες στην ΔΕΘ και άλλα σχέδια που θα διακύβευαν την ομαλή πορεία της Ελλάδος στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης