Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street μετά την ανακοίνωση νέων δασμών από το Πεκίνο - Πτώση μόλις 0,18% για Dow

tags :
Οριακές διακυμάνσεις  στη Wall Street μετά την ανακοίνωση νέων δασμών από το Πεκίνο - Πτώση μόλις 0,18% για Dow
Ήπιες οι διακυμάνσεις στην αμερικανική αγορά
Η θερινή ραστώνη φαίνεται ότι «βρήκε» στη σημερινή (8/8) συνεδρίαση καιτους επενδυτές της Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να εμφανίζουν οριακές μεταβολές.
Η πορεία αυτή καταφθάνει μετά την ανακοίνωση εκ μέρους της Κίνας νέων δασμών 25% σε 333 αμερικανικά προϊόντα συνολικής αξίας 16 δισ. δολαρίων.
Το νέο επεισόδιο στον εμπορικό πόλεμο -αν και αναμενόμενο- μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας επαναφέρει στο προσκήνιο τον φόβο των επενδυτών για περαιτέρω και πιθανώς καταστροφική κλιμάκωσή του για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες της υφηλίου.



Απώλειες μόλις 0,18% για τον Dow Jones στο επίπεδο των 25.583 μονάδων, με τον S&P 500 να κινείτια 0,03% χαμηλότερα  στις 2.857 μονάδες και τον Nasdaq να εμφανίζει οριακή ενίσχυση της τάξης του 0,06% στις 7.901 μονάδες.



Σημειώνεται ότι την επιβολή δασμών 25% σε 333 αμερικανικά προϊόντα η αξία των οποίων αποτιμάται στα 16 δις. δολάρια, ανακοίνωσε σήμερα (8/8) η Κίνα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται αυτοκίνητα αλλά και μοτοσικλέτες.



Παράλληλα στον κατάλογο υπάρχουν προϊόντα όπως άνθρακας, μαγειρικό λίπος, βαζελίνη, άσφαλτος, πλαστικά και ανακυκλωμένα προϊόντα.
Η ανακοίνωση του Πεκίνου καταφθάνει μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση εκ μέρους των ΗΠΑ για την επιβολή δασμών σε αντίστοιχης αξίας κινεζικά προϊόντα.



«Πρόκειται για τη μέθοδο της δράσης – αντίδρασης», τονίζει ο Art Hogan, στρατηγικός αναλυτής της B. Riley FBR, «οι ΗΠΑ ανακοινώνουν δασμούς σε προϊόντα αξίας 16 δισ. δολαρίων και η Κίνα απαντά με το ίδιο νόμισμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης