Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Δεκαπενταύγουστος με οδοιπορικό στις εκκλησίες της Σαντορίνης, στο COSMOTE HISTORY HD

tags :
Δεκαπενταύγουστος με οδοιπορικό στις εκκλησίες της Σαντορίνης, στο COSMOTE HISTORY HD
Δεκαπενταύγουστος με οδοιπορικό στις εκκλησίες της Σαντορίνης, στο COSMOTE HISTORY HD
Η σειρά «Παναγίες του Αιγαίου» με επίκεντρο τις άλλοτε μεγαλοπρεπείς, άλλοτε ταπεινές και χτισμένες σε σπήλαια ή σε δύσβατα υψώματα εκκλησίες της Παναγίας ανά την Ελλάδα, επιστρέφει την Τετάρτη 15/8 στις 20.00 στο COSMOTE HISTORY HD, με το πρώτο μέρος ενός επεισοδίου αφιερωμένο στη Σαντορίνη.
Οι κατάλευκοι ναοί του νησιού, καθώς και τα ξωκλήσια ανάμεσα στα βράχια, φανερώνουν τη σχέση των κατοίκων με την πίστη και τη ζωή.
Η νέα σειρά συμπαραγωγής COSMOTE TV «Η πίστη κινεί το θαύμα» επιστρέφει αυτή την εβδομάδα με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στα «Εισόδια της Θεοτόκου», το οποίο μας μεταφέρει στα Ιεροσόλυμα.
Εκεί, παρακολουθούμε το θαύμα της εισόδου της Θεοτόκου στον Ναό του Σολομώντος, ενώ παράλληλα, επιφανείς κληρικοί, ακαδημαϊκοί και ιατρικοί επιστήμονες αναλύουν και εξηγούν τη σχέση μεταξύ πίστης και θαύματος (Κυριακή 12/8, 21.00).  
Η σειρά ντοκιμαντέρ «Εν Χορδαίς και Οργάνοις», σε παραγωγή COSMOTE TV, για τον πλούτο, την πολυμορφία και τη δυναμική παρουσία των μουσικών οργάνων στις λαϊκές παραδόσεις του Ελληνισμού, παρουσιάζει την Πέμπτη 9/8 στις 22.00 το κλαρίνο, το οποίο αποτελεί απόδειξη  της ικανότητας της ελληνικής παράδοσης να αφομοιώνει δημιουργικά τις ξένες επιδράσεις. Μέσα από τις μνήμες δυο κορυφαίων δεξιοτεχνών, γνωρίζουμε τις «σχολές» και το ρεπερτόριο του οργάνου.
Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Δευτέρα στις 19.00.
Τέλος, στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του καναλιού ξεχωρίζει το ντοκιμαντέρ «Αγιορείτικη μαγειρική κληρονομιά», το οποίο, με φόντο τη μαγευτική φύση της χερσονήσου του Άθω, μας «ταξιδεύει» στα άδυτα της μαγειρικής των μοναχών του Αγίου Όρους.
Μέσα από την απλότητα των συνταγών, βλέπουμε να αναδύεται ο λιτός τρόπος ζωής των μοναχών (Τετάρτη 15/8, 18.00).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης