Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γιατί υποχώρησε ξαφνικά η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας

Γιατί υποχώρησε ξαφνικά η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας
Γιατί υποχώρησε ξαφνικά η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας
Οι αναφορές ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας μειώθηκε απροσδόκητα τον Ιούλιο του 2018 κατά περίπου 200.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως από τον Ιούνιο, αποτέλεσαν ένα ακόμα μοχλό αύξησης των τιμών του μαύρου χρυσού.
Την περασμένη εβδομάδα, αρκετές έρευνες για την παραγωγή αργού πετρελαίου του ΟΠΕΚ τον Ιούλιο του 2018 έδειξαν ότι οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ αντλούν υψηλές ποσότητες πετρελαίου και η Σαουδική Αραβία πλησιάζει στην παραγωγική την ικανότητα.
Ωστόσο, την Παρασκευή, οι πηγές της Σαουδικής Αραβίας και οι πηγές του ΟΠΕΚ ανέφεραν στους πρακτορείο ειδήσεων ότι η παραγωγή πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία δεν ήταν ακόμη κοντά σε ρεκόρ - και έπεσε τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον Ιούνιο.
Οι Σαουδάραβες αντλούσαν 10,29 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου/ημέρα τον Ιούλιο, σύμφωνα με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας.
Αξιωματούχοι Την ίδια ημέρα, δύο πηγές του ΟΠΕΚ δήλωσαν στο Reuters ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας τον Ιούλιο ήταν 10,29 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου/ημέρα.



Σύμφωνα με πηγές του ΟΠΕΚ, η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας αυξήθηκε τον Ιούνιο κατά 405.400 βαρέλια πετρελαίου/ημέρα σε σύγκριση με τον Μάιο, φθάνοντας τα 10,420 εκατ. βαρέλια πετρελαίου/ημέρα.
Σύμφωνα με έρευνα του Reuters, η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας τον Ιούλιο ήταν 10,65 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου/ημέρα, αλλά οι εξαγωγές πλησίαζαν τα επίπεδα του Ιουνίου, επειδή οι Σαουδάραβες αύξησαν την εγχώρια κατανάλωση σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και διυλιστήρια.
Η παραγωγή αργού πετρελαίου του ΟΠΕΚ σημείωσε άνοδο κατά 340.000 βαρέλια πετρελαίου/ημέρα τον Ιούλιο από τον Ιούνιο, καθώς η Σαουδική Αραβία αντλεί ποσότητες ρεκόρ, σύμφωνα με έρευνα της S&P Global Platts.
Οι αριθμοί που διέρρευσαν οι πηγές της Σαουδικής Αραβίας και του ΟΠΕΚ την Παρασκευή έρχονται σε πλήρη αντίθεση με πολλές από τις έρευνες.
Μερικοί από τους συμμετέχοντες στην έρευνα Platts πιστεύουν ότι η Σαουδική Αραβία μπορεί να έχει πρόβλημα στη διάθεσή της στην αγορά και η ζήτηση για αργό πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας ίσως να μην ήταν τόσο ισχυρή όσο περίμενε το Βασίλειο.
«Νομίζω ότι αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι ότι υπάρχει μια ιστορία στην αγορά ότι οι Σαουδάραβες και τα ΗΑΕ και ο Κουβέιτ και οι Ρώσοι αυξάνουν σημαντικά την παραγωγή πολύ πριν από οποιαδήποτε περικοπές από το Ιράν και νομίζω ότι προσπαθούν να αλλάξουν αφήγημα»", δήλωσε ένας συμμετέχων στην έρευνα Platts.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης