Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση άνω του 3% για το πετρέλαιο - Σε χαμηλό 7 εβδομάδων το αμερικανικό αργό

Πτώση άνω του 3% για το πετρέλαιο - Σε χαμηλό 7 εβδομάδων το αμερικανικό αργό
Στα 72,25 δολ. το Brent και στα 66,94 δολ. το αμερικανικό αργό
Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στις τιμές του μαύρου χρυσού, καθώς η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και η χαμηλότερη του αναμενόμενου μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων μαύρου χρυσού, επηρέασαν αρνητικά τις διαθέσεις των επενδυτών.
Πτώση 3,2% για το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου του Brent το οποίο διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 72,25 δολαρίων.



Ανάλογη πορεία και για το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI), το οποίο αποδυναμώθηκε επίσης 3,2% για να φθάσει στα 66,94 δολάρια, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο επτά εβδομάδων.

Νέοι δασμοί από την Κίνα

Την επιβολή δασμών 25% σε 333 αμερικανικά προϊόντα η αξία των οποίων αποτιμάται στα 16 δις. δολάρια, ανακοίνωσε σήμερα (8/8) η Κίνα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται αυτοκίνητα αλλά και μοτοσικλέτες.
Παράλληλα στον κατάλογο υπάρχουν προϊόντα όπως άνθρακας, μαγειρικό λίπος, βαζελίνη, άσφαλτος, πλαστικά και ανακυκλωμένα προϊόντα.
Η ανακοίνωση του Πεκίνου καταφθάνει μετά την αντίστοιχη ανακοίνωση εκ μέρους των ΗΠΑ για την επιβολή δασμών σε αντίστοιχης αξίας κινεζικά προϊόντα.
«Πρόκειται για τη μέθοδο της δράσης – αντίδρασης», τονίζει ο Art Hogan, στρατηγικός αναλυτής της B. Riley FBR, «οι ΗΠΑ ανακοινώνουν δασμούς σε προϊόντα αξίας 16 δισ. δολαρίων και η Κίνα απαντά με το ίδιο νόμισμα».

Πτώση χαμηλότερη των εκτιμήσεων για αμερικανικά αποθέματα

Πτωτικά κινήθηκαν τα πετρελαϊκά αποθέματα των ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Αυγούστου 2018.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας, τα αποθέματα υποχώρησαν κατά 1,351 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα κινούνταν χαμηλότερα κατά 2,8 εκατ. βαρέλια.



Τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 2,9 εκατ. βαρέλια, ακολουθώντας πορεία καλύτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών, που ανέμεναν πτώση τους κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα των διυλισμένων προϊόντων πετρελαίου, μεταξύ των οποίων ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξησή τους κατά 220.000 βαρέλια.
         
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης