Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνεχίζει την επικοινωνιακή αντεπίθεση ο Τσίπρας μετά την τραγωδία - Αλλάζουν όλα στην Πολιτική Προστασία

Συνεχίζει την επικοινωνιακή αντεπίθεση ο Τσίπρας μετά την τραγωδία - Αλλάζουν όλα στην Πολιτική Προστασία
Η κίνηση του πρωθυπουργού έρχεται μόλις 24 ώρες μετά τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα από το Λαύριο
Tο νέο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη φονική πυρκαγιά στην Ανατ. Αττική που προκάλεσε τον θάνατο 92 ανθρώπων.
Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, η παρουσίαση θα γίνει στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Η ανυπαρξία της Πολιτικής Προστασίας το μοιραίο βράδυ της 23ης Αυγούστου, οδήγησε σε παραίτηση τον γενικό γραμματέα Γιάννη Καπάκη.
Τη θέση του αναλαμβάνει ο Ιωάννης Ταφύλλης, επιλογή η οποία προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με την αξιωματική αντιπολίτευση να χαρακτηρίζει «σκοτεινό» το κομματικό του παρελθόν.
Η κίνηση του πρωθυπουργού έρχεται μόλις 24 ώρες μετά τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα από το Λαύριο, όπου παρουσίασε αναλυτικά ένα σχέδιο με 20 συνολικά παρεμβάσεις κατά της αυθαίρετης δόμησης και εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιστρέψει το αρρνητικό κλίμα μετά την τραγωδία στην Ανατ. Αττική.

Νέα κόντρα για τις εκλογές

Εν τω μεταξύ, νέα κόντρα πυροδότησε η προτροπή του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές στις 20 Αυγούστου 2018.
Σε συνέντευξή του στην Athens Voice ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές την ημέρα που η χώρα θα βγει και επίσημα από τα μνημόνια.
Άμεση ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο ανέφερε ότι το μόνο που απασχολεί τον Κ. Μητσοτάκη «είναι η αγωνία του να ξαναγυρίσει αυτός και το σύστημα που εκπροσωπεί σε θέσεις εξουσίας, η οποία του λείπει τόσο, που δεν μπορεί να κρύψει πια ούτε τη βουλιμία του ούτε τον κυνισμό του».
«Είναι πια σε όλους σαφές, ότι ουδόλως απασχολούν τον κ. Μητσοτάκη η χώρα, οι άνθρωποί της και τα προβλήματά τους» υπογραμμίζουν οι κυβερνητικές πηγές.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «την ώρα που η κυβέρνηση έδινε τη μάχη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, πριν από κρίσιμες αξιολογήσεις, ο κ. Μητσοτάκης ζήταγε εκλογές.
Την ώρα που η οικονομία γύριζε σελίδα από τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την ύφεση στην υπεραπόδοση και την ανάπτυξη, ο κ. Μητσοτάκης πάλι ζήταγε εκλογές.
Την ώρα που η χώρα αναλάμβανε ξανά τον ηγετικό της ρόλο στα Βαλκάνια και διεθνώς και δεχόταν συγχαρητήρια από όλους, ο κ. Μητσοτάκης πάλι ζήταγε εκλογές.
Την ώρα που η χώρα βιώνει μια εθνική τραγωδία δεν παραλείπει να ζητά εκλογές.
Την ώρα και τη μέρα που η χώρα μετά από 8 ολόκληρα χρόνια βγαίνει από τα μνημόνια στα οποία η παράταξή του μας έριξε, ο κ. Μητσοτάκης τι άλλο;
Ζητάει εκλογές…».
«Είναι πια σε όλους σαφές» σημειώνουν, « ότι ουδόλως απασχολούν τον κ. Μητσοτάκη η χώρα, οι άνθρωποί της και τα προβλήματά τους.
Το μόνο που τον απασχολεί είναι η αγωνία του να ξαναγυρίσει αυτός και το σύστημα που εκπροσωπεί σε θέσεις εξουσίας, η οποία του λείπει τόσο που δεν μπορεί να κρύψει πια, ούτε τη βουλιμία του, ούτε τον κυνισμό του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης