Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σκιές στην έρευνα για τις φονικές πυρκαγιές - Αναντιστοιχία Πυροσβεστικής και μαρτύρων - Στους 93 οι νεκροί, στη δημοσιότητα η λίστα

Σκιές στην έρευνα για τις φονικές πυρκαγιές - Αναντιστοιχία Πυροσβεστικής και μαρτύρων - Στους 93 οι νεκροί, στη δημοσιότητα η λίστα
H ώρα που οι επικεφαλής αξιωματικοί του σώματος ενημερώθηκαν για την έναρξη της φωτιάς και ο ακριβής χρόνος ανταπόκρισής τους στο συμβάν, αποκλίνουν από τους πραγματικούς χρόνους
(upd) Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα ευρήματα της εισαγγελικής έρευνας για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, με τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, να προβληματίζουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Καθημερινή", φέρεται να έχουν προκύψει αναντιστοιχίες ανάμεσα σε στοιχεία από το αρχείο της Πυροσβεστικής και σε όσα έχουν καταθέσει μάρτυρες.
Ειδικότερα,η ώρα που οι επικεφαλής αξιωματικοί του σώματος ενημερώθηκαν για την έναρξη της φωτιάς και ο ακριβής χρόνος ανταπόκρισής τους στο συμβάν, αποκλίνουν από τους πραγματικούς χρόνους.
Υπάρχουν αξιωματικοί που, αν και ειδοποιήθηκαν άμεσα για την εκδήλωση της πυρκαγιάς, στο αρχείο εμφανίζονται να ενεργοποιήθηκαν αρκετή ώρα αργότερα, ενώ άλλοι παρουσιάζονται να μεταβαίνουν στο μέτωπο έως και μία ώρα μετά την πραγματική.
Οι αποκλίσεις αυτές κρίνονται σημαντικές για τον επιμερισμό των ευθυνών.
Κατά πληροφορίες της "Καθημερινής", τα ανακριβή στοιχεία καταχωρίστηκαν με καθυστέρηση και προχειρότητα στο αρχείο της Πυροσβεστικής, ενώ η οριστική αποτύπωση των ενεργειών θα προκύψει από την άρση του απορρήτου σε κινητά στελεχών του σώματος.

Στους 93 οι νεκροί, στη δημοσιότητα η λίστα με τα θύματα

Η λίστα των θυμάτων από τη φονική πυρκαγιά δυστυχώς μακραίνει, καθώς το πρωί της Πέμπτης απεβίωσε μία 78χρονη, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.
Η 78χρονη (με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό), νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Σισμανογλείου Νοσοκομείου.
Ακόμη, 34 εγκαυματίες-θύματα της πυρκαγιάς στην Αν. Αττική νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του νομού, εκ των οποίων οι 6 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.
Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.
Πλέον οι νεκροί ανέρχονται σε 93.
Νωρίτερα, δόθηκε στη δημοσιότητα από την Πολιτική Προστασία η λίστα με τα 92 θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία.
Η λίστα με τους 92 νεκρούς στάλθηκε χθες από την ιατροδικαστική υπηρεσία στην Εισαγγελία Αθηνών.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι πέθαναν στα νοσοκομεία, αλλά και δύο που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
Από τις σορούς έχει απομονωθεί DNA, αλλά δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.
Το πιο μικρό σε ηλικία θύμα της τραγωδίας είναι ένα βρέφος 6 μηνών και το μεγαλύτερο μια γυναίκα 91 ετών.
Τη λίστα δημοσίευσε η Καθημερινή.
Όποιος επιθυμεί μπορεί να υποβάλει σχετικό αίτημα, όπως ανακοίνωσε χθες η Πολιτική Προστασία.














Στον εισαγγελέα κατέθεσε ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής

Με την εξέταση του νέου αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλη Ματθαιόπουλου συνεχίστηκε η προκαταρκτική εξέταση για τις φωτιές στην Ανατολική Αττική που διενεργεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος με τη συνάδελφό του εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη.
Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 25 μάρτυρες, αριθμός που αναμένεται να φτάσει τους 30 στο τέλος της έρευνας.
Με βάση τη λίστα των θυμάτων που περιλαμβάνει 92 νεκρούς -εκ των οποίων δύο μη ταυτοποιημένοι- η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέταση των συγγενών των θυμάτων στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης