Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +0,35% και τα 72,53 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +0,35% και τα 72,53 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,18% στα 67,06 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Πέμπτη (9/8) το πετρέλαιο, μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παραμένουν αυξημένες.
Ειδικότερα, περί τις 9:10 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,35% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72,53 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,18% στα 67,06 δολ. ανά βαρέλι.
Σημειώνεται ότι τόσο το Brent, όσο και το αμερικανικό αργό, κατέγραψαν πτώση μεγαλύτερη του -3% κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς η Κίνα ανακοίνωσε αντίμετρα απέναντι στους δασμούς των ΗΠΑ.
Η συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών έχει προκαλέσει αναταραχές στις παγκόσμιες αγορές, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι οποιαδήποτε επιβράδυνση στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα περιορίσει τη ζήτηση προς τα εμπορεύματα.
Οι εισαγωγές αργού στην Κίνα σημείωσαν μία οριακή ανάκαμψη τον Ιούλιο του 2018, έπειτα από δύο συνεχόμενους μήνες πτώσεις, παραμένοντας ωστόσο στα χαμηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα η Κίνα πραγματοποίησε εισαγωγές 8,48 εκατ. βαρελιών ημερησίως, έναντι 8,18 εκατ. βαρελιών ημερησίως το προηγούμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης