Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ κατά Trump: Δασμοί και προστατευτισμός απειλούν την παγκόσμια ανάπτυξη

ΕΚΤ κατά Trump: Δασμοί και προστατευτισμός απειλούν την παγκόσμια ανάπτυξη
Κατά της πολιτικής Trump στρέφεται η ΕΚΤ
Κατά της πολιτικής προστατευτισμού που προωθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump στρέφεται για άλλη μια φορά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αυτή τη φορά μέσω του μηνιαίου report.
Οι αμερικανικοί δασμοί και η πολιτική προστατευτισμού που προωθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, απειλούν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, προειδοποιεί η ΕΚΤ στο τελευταίο μηνιαίο οικονομικό της δελτίο.
«Οι καθοδικοί κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία έχουν ενταθεί εν μέσω κινήσεων και απειλών που αφορούν τις αυξήσεις δασμών από τις ΗΠΑ και την πιθανή κλιμάκωση από τις επηρεαζόμενες χώρες» τονίζει η ΕΚΤ.
Η ΕΚΤ πρόσθεσε πως αν επιβάλλονταν όλα τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί, ο μέσος δασμός στις ΗΠΑ θα σκαρφάλωνε σε επίπεδα που δεν έχουν καταγραφεί τα τελευταία πενήντα χρόνια.
Την ώρα μάλιστα που η ΕΚΤ προειδοποιεί για τις επιπτώσεις της πολιτικής δασμών, κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Η Κίνα ανακοίνωσε την επιβολή δασμών 25% σε 333 αμερικανικά προϊόντα η αξία των οποίων αποτιμάται στα 16 δισ. δολάρια, ως αντίποινα στους δασμούς των ΗΠΑ.
«Πρόκειται για τη μέθοδο της δράσης – αντίδρασης», τονίζει ο Art Hogan, στρατηγικός αναλυτής της B. Riley FBR, «οι ΗΠΑ ανακοινώνουν δασμούς σε προϊόντα αξίας 16 δισ. δολαρίων και η Κίνα απαντά με το ίδιο νόμισμα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης