Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Leuthold Group: Το πιο τρομακτικό γράφημα που προμηνύει κραχ στη Wall Street

tags :
Leuthold Group: Το πιο τρομακτικό γράφημα που προμηνύει κραχ στη Wall Street
Ο S & P 500 είναι διπλάσιος από εκείνον το 2000
Πολλά έχουν αλλάξει από το κραχ της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς του 2000.
Μπορεί η Apple να έχει γίνει η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο και η Amazon.com είναι ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής ηλεκτρονικών βιβλίων, ωστόσο, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ και ο Doug Ramsey, επικεφαλής της Leuthold Group, βρίσκεται σε μια μίνι εκστρατεία προκειμένου να υπογραμμίσει τις παραλλαγές μεταξύ 2000 και 2018.
Ανάμεσα στις πολυάριθμες ομοιότητες είναι η αυξημένη αποτίμηση του S & P 500 τότε και τώρα, που ο Ramsey παρουσιάζει σε ένα γράφημα που έχει ονομάσει το "πιο τρομακτικό γράφημα στη βάση δεδομένων τους".


Ο δείκτης τιμών προς πώληση είναι ένα μέτρο της αξίας των μετοχών.
Δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο ο λόγος τιμής προς κέρδος ή P / E, αλλά θεωρείται λιγότερο επιρρεπής σε χειραγώγηση δεδομένου ότι βασίζεται στα έσοδα.
Διαμορφώθηκε επίσης ένα γράφημα το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι "ακατάλληλο για μια φιλική δημοσίευση" που δείχνει πως από πλευράς μέσου λόγου τιμής προς πώληση, ότι ο S & P 500 είναι διπλάσιος από εκείνον το 2000.
 

"Η υπερεκτίμηση το 2000 ήταν εξαιρετικά συγκεντρωμένη.
Σήμερα είναι διαδεδομένη, με το διάμεσο λόγο τιμής / πωλήσεων S & P 500 να είναι 2,63 φορές περισσότερο από το διπλάσιο του 1,23 που επικρατούσε τον Φεβρουάριο του 2000.
 


Αυτή η ανοδική τροχιά της αγοράς δεν είναι βιώσιμη, προειδοποιεί.
Ο Ramsey παραδέχεται ότι η ιστορία δεν είναι ο καλύτερος οδηγός για το μέλλον, αλλά η απόδοση του S & P 500 από τότε που άγγιξε την κορυφή του στις 26 Ιανουαρίου αντικατοπτρίζει πιστά αυτό που συνέβη πριν από 18 χρόνια.
"Στην προηγούμενη περίπτωση, μια ασταθής ανάκαμψη πέντε μηνών που ξεκίνησε στα μέσα Απριλίου τελικά έπεσε μόλις 0,5% κοντά στο υψηλό στις 24 Μαρτίου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Φέτος, μια παρόμοια αδράνεια, έξι μήνες ανάκαμψης, οδήγησε τον S & P 500 στα υψηλά της 26ης Ιανουαρίου", δήλωσε ο Ramsey.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης