Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΟΕ: Το παγκόσμιο εμπόριο θα απωλέσει τη δυναμική του το γ΄ 3μηνο 2018 λόγω των εμπορικών εντάσεων

ΠΟΕ: Το παγκόσμιο εμπόριο θα απωλέσει τη δυναμική του το γ΄ 3μηνο 2018 λόγω των εμπορικών εντάσεων
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου εκτιμά ότι οι πρόσφατες εντάσεις έχουν οδηγήσει σε επιβράδυνση των παραγγελιών
Την έντονη ανησυχία του απέναντι στις πρόσφατες εμπορικές εντάσεις μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως εξέφρασε σήμερα (9/8) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, μέσω της έκθεσης που δημοσίευσε αναφορικά με τις προοπτικές του τρέχοντος τριμήνου.
Ειδικότερα, ο ΠΟΕ εκτιμά ότι το παγκόσμιο εμπόριο αγαθών αναμένεται να χάσει τη δυναμική του κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, ενώ κατά το προηγούμενο διάστημα είχε βρεθεί ελαφρώς υψηλότερα σε σύγκριση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, οι εμπορικές εντάσεις έχουν προκαλέσει επιβράδυνση στις παραγγελίες που αφορούν τις εξαγωγές των χωρών, ενώ παράλληλα έχουν επηρεάσει αρνητικά την παραγωγή και τις πωλήσεις οχημάτων.
Επιπλέον, σε ότι αφορά τον τριμηνιαία δείκτη προοπτικών του ΠΟΕ, ο οποίος αποτελείται από επτά υποδείκτες συνολικά, σημειώθηκε πτώση στις 100,3 μονάδες, έναντι 101,8 μονάδων τον Μάιο του 2018 και έναντι 102,3 μονάδων τον Φεβροάριο του τρέχοντος έτους.
Η περαιτέρω πτώση του δείκτη υποδεικνύει μία «μετρίαση της εμπορικής ανάπτυξης τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τις μεσοπρόθεσμες τάσεις», σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
Σημειώνεται ότι τα παραπάνω στοιχεία έρχονται σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ βρίσκονται σε συνεχή κλιμάκωση, με τις δύο χώρες να προχωρούν σε επιβολή δασμών στις εισαγωγές αγαθών.
Χθες (8/8) το βράδυ, η Κίνα προχώρησε στα τελευταία αντίμετρα σε βάρος των αμερικανικών αγαθών, επιβάλοντας δασμούς έως 25% σε αμερικανικά αγαθά συνολικής αξίας 60 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης