Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες για Dow και S&P 500 - Όγδοη συνεδρίαση κερδών για Nasdaq - Ιστορικό υψηλό για Amazon

tags :
Απώλειες για Dow και S&P 500 - Όγδοη συνεδρίαση κερδών για Nasdaq - Ιστορικό υψηλό για Amazon
Δεν κατόρθωσε να επιτύχει νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500

Δεν κατόρθωσε, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, να επιτύχει νέο ιστορικό υψηλό ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500, ο οποίος ολοκλήρωσε τη σημερινή (9/8) συνεδρίαση με έστω και μικρές απώλειες.
Στον αντίποδα την όγδοη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου πέτυχε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, με τη μετοχή της Amazon.com να κατακτά νέο ιστορικό υψηλό.

Απώλειες 0,29% σημείωσε ο Dow Jones φθάνοντας στο επίπεδο των 25.509 μονάδων, με τον S&P 500 να κινείται 0,13% χαμηλότερα στις 2.854 μονάδες.
Οριακά κέρδη μόλις 0,04% για τον Nasdaq στις 7.891 μονάδες.
Η μετοχή της Amazon.com εμφάνισε κέρδη 0,64%, φθάνοντας σε νέο ρεκόρ και η κεφαλαιοποίησή της αγγίζει τα 908,4 δισ. δολάρια, καθώς είναι η δεύτερη εισηγμένη αμερικανική εταιρεία που στοχεύει να σπάσει το φράγμα του ενός τρισ. δολαρίων κεφαλαιοποίηση, μετά την Apple.



«Θα ήταν πραγματική έκπληξη εάν ο S&P 500 δεν κατορθώσει να φθάσει σε νέο ιστορικό υψηλό εντός του επόμενου διαστήματος, με δεδομένη και την πολύ καλή πορεία των εταιρικών μεγεθών», τονίζει στο CNBC ο Michael Shaoul, πρόεδρος της Marketfield Asset Management.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν το 90% των εισηγμένων στον S&P 500 έχουν ανακοινώσει μεγέθη β' τριμήνου.
Εξ αυτών το 76% ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων, ενώ τα κέρδη για τον δείκτη στο β' τρίμηνο έχουν εμφανίσει άνοδο που ξεπερνά το 24% σε ετήσια βάση.
Οι ανακοινώσεις ιδιαίτερα θετικών εταιρικών μεγεθών απομακρύνουν, προς το παρόν, τις ανησυχίες των επενδυτών για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κινας.
Παράλληλα σε μακροοικονομικό επίπεδο ο δείκτης τιμών παραγωγού παρέμεινε αμετάβλητος στις ΗΠΑ τον Ιούλιο 2018, ενώ οι αναλυτές -βάσει έρευνας του Reuters- είχαν εκτιμήσει ότι θα ενισχύονταν 0,2%.
Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στην αυριανή (10/8) ανακοίνωση των στοιχείων για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης