Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Καίριο πλήγμα από τους δασμούς σε μετοχές επιμέρους κλάδων των ΗΠΑ

tags :
UBS: Καίριο πλήγμα από τους δασμούς σε μετοχές επιμέρους κλάδων των ΗΠΑ
Η UBS προειδοποιεί για τον αντίκτυπο των κυρώσεων σε ορισμένες αμερικανικές εταιρείες
Οι δασμοί-αντίποινα που επέβαλλαν στις Ηνωμένες Πολιτείες η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμένεται να πλήξουν καίρια ορισμένους κλάδους και, ως αποτέλεσμα, τις μετοχές των εταιρειών, αναφέρει σε σημείωμά της προς τους επενδυτές η UBS.
Όπως εκτιμά η ελβετική τράπεζα, εκ των μεγάλων χαμένων θα είναι οι κλάδοι μηχανημάτων, χάλυβα και ημιαγωγών.
Σε ό,τι αφορά, ειδικά, τις εταιρείες που θα επηρεαστούν αρνητικά εξαιτίας των μειωμένων εσόδων και κερδών, σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι Deere & Co, Μacy’s, U.S. Steel, Qualcomm, Freeport-McMoRan και Best Buy.
Να σημειωθεί ότι, με βάση τους σχετικούς δείκτες, ο κλάδος υλικών έχει υποχωρήσει κατά 1,1% φέτος στη Wall Street, έναντι ενίσχυσης 7% για τον δείκτη S&P 500, επίδοση που αποτελεί τη χειρότερη σε επίπεδο κλάδων.
Για το σύνολο των εισηγμένων του S&P 500, η UBS υπολογίζει στο 6% την υποχώρηση των εταιρικών κερδών ως απόρροια των δασμών, επισημαίνεται.
Στους προαναφερθέντες κλάδους, το ποσοστό θα κυμανθεί από 10% έως και 40%!
«Ο αντίκτυπος που θα δεχθούν από τους δασμούς ορισμένες εταιρείες, δεν αποτυπώνεται επί του παρόντος στις τιμές των μετοχών τους», σχολιάζεται.
Σε περίπτωση που ο εμπορικός πόλεμος συνεχιστεί, η επενδυτική τράπεζα κάνει λόγο για μείωση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας κατά 1%, ενώ, σε ό,τι αφορά στην παγκόσμια οικονομία, το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 0,42%.
Στο δυσμενές σενάριο που ο εμπορικός πόλεμος ενταθεί, με νέους δασμούς εκατέρωθεν, η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης για αμερικανικό και παγκόσμιο ΑΕΠ θα φθάσει τις 245 και 108 μονάδες βάσης, αντίστοιχα!


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης