Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η στρατηγική κατευνασμού από τον Τσίπρα μετά την αποτυχία ίσως αποδώσει – Η ΝΔ να παρουσιάσει κυβερνητικό πρόγραμμα

Η στρατηγική κατευνασμού από τον Τσίπρα μετά την αποτυχία ίσως αποδώσει – Η ΝΔ να παρουσιάσει κυβερνητικό πρόγραμμα
Η κοινωνία κατανοεί ότι ο Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός οπότε περιμένει σχέδιο διακυβέρνησης όχι στείρα αντιπολίτευση προς ένα αριστερό κόμμα που οδηγείται νομοτελειακά στην αντιπολίτευση.
Η αργοπορημένη αντίδραση της κυβέρνησης Τσίπρα απέναντι στην εθνική τραγωδία επιβεβαιώνει τα αρχικά λάθη.
Υποτιμώντας το πρόβλημα η κυβέρνηση ξεσήκωσε την λαϊκή οργή.
Από το γεγονός ότι από τον Τσίπρα μέχρι προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης αναγνωρίζουν τα λάθη αποδεικνύει την ανησυχία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μήπως είναι μη αναστρέψιμη η πολιτική ζημία.
Ενώ αρχικά δεν υπήρχε ούτε ένας πολίτης που να μην αισθάνεται οργή απέναντι στην αποτυχία του κράτους να διαχειριστεί την κρίση και στην αποτυχία των δημοσίων λειτουργών να παρέχουν προστασία…στην πορεία η μεταμέλεια της κυβέρνησης πρέπει να αποτιμηθεί.
Στο παρελθόν η κυβέρνηση Καραμανλή – η οποία ήταν και η καλύτερη περίοδο για τον Έλληνα πολίτη – έκανε το λάθος να συγκαλύψει απίστευτες ασχήμιες στελεχών της κυβερνήσεως του όπως την περίπτωση Βουλγαράκη.
Η κοινωνία στοχοποίησε τον Καραμανλή ο οποίος υπέστη τεράστιο πολιτικό κόστος καθώς ηττήθηκε από τον ανεπαρκέστατο Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Τσίπρας όμως έστω και αργά – σίγουρα προκλητικά αργά – κατάλαβαν το λάθος τους και κατάλαβαν ότι εάν δεν περάσουν το μήνυμα στην κοινωνία ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη τους θα συντριβούν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Η αναφορά Τσίπρα όχι εκλογές στα αποκαΐδια έχει διττή ερμηνεία
-Όχι εκλογές τώρα εν μέσω εθνικού πένθους γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί
-Εκλογές αργότερα στα μέσα του 2019, μήπως και καταφέρει να διασωθεί πολιτικά και η ήττα δεν είναι συντριβή.
Από την άλλη πλευρά ο Μητσοτάκης ο αρχηγός της ΝΔ έχει δύο επιλογές
1)Η πρώτη επιλογή να ακολουθήσει την γνώριμη και πολιτικά πολυχρησιμοποιημένη μέθοδο του ώριμου φρούτου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ηττηθεί.
Οπότε με προσεκτικές κινήσεις χωρίς λάθη και χωρίς προκλήσεις αλλά θεσμικές παρεμβάσεις θα αφήσει τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσουν στον ολισθηρό δρόμο της φθοράς.
2)Η δεύτερη επιλογή είναι φουλ επίθεση με στόχο να αναδείξει τις αποτυχημένες πολιτικές της αριστεράς η οποία δεν πείθει τις αγορές και εφαρμόζει μια πολιτική που δεν πιστεύει.
Ενώ στο παρελθόν η δεύτερη λύση της επιθετικής στρατηγικής θα δούλευε εάν εφαρμοστεί την τρέχουσα περίοδο υπάρχει κίνδυνο να πολώσει το κλίμα και οι βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι να ξεχάσουν το εθνικό πένθος και τους νεκρούς και να διασώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω μιας αξιοπρεπούς ήττας.
Η ΝΔ σε αυτή την συγκυρία χρειάζεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης – προφανώς και ο Μητσοτάκης θα το πράξει στην ΔΕΘ -.
Η ΝΔ χρειάζεται να παρουσιάσει ένα θετικό σχέδιο για την Ελλάδα όχι μια στείρα μονότονη πολιτική αντιπαράθεση που δεν αποδίδει επί της ουσίας.
Η κοινωνία κατανοεί ότι ο Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός οπότε περιμένει σχέδιο διακυβέρνησης όχι στείρα αντιπολίτευση προς ένα αριστερό κόμμα που οδηγείται νομοτελειακά στην αντιπολίτευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης