Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Που οδηγεί ο συνδυασμός στασιμότητας και συναλλακτικής λειψυδρίας

tags :
Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Που οδηγεί ο συνδυασμός στασιμότητας και συναλλακτικής λειψυδρίας
Ο Τραπεζικός Δείκτης είναι πολύ πιθανό στις επόμενες συνεδριάσεις να παίξει το ρόλο της θρυαλλίδας στη πτώση ιδίως εάν ο τουρκικός ιός γιγαντωθεί
Ο συνδυασμός στασιμότητας και συναλλακτικής λειψυδρίας έχει ενισχύσει σημαντικά για το Γενικό Δείκτη του ελληνικού χρηματιστηρίου το σενάριο καθοδικής διέλευσης από το πρώτο διαγραμματικό σκαλοπάτι των 745 μονάδων με κατεύθυνση προς το επόμενο των 735 μονάδων.
Σημείο, όπου εάν διεραγγεί  καθοδικά μπορεί να σπρώξει τους πωλητές προς την έξοδο των 700 μονάδων.
Άλλωστε μιας, που ο Γενικός Δείκτης εδώ και πολλές εβδομάδες συναλλάσσεται δίχως το σθένος ανοδικής υπερπήδησης των 770 μονάδων αδρανώντας στη κυριολεξία τους ενεργούς επενδυτές θα πρέπει να δώσει μια βίαιη πτωτική κίνηση για να μπορέσει να προκαλέσει την εγρήγορσή τους σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 καθώς τα ασταθή βήματα πάνω στο επίπεδο στήριξης των 2017 με 2000 μονάδων καλλιεργεί  διαγραμματικά περιθώρια για μια πτωτική επίσκεψη προς το όριο του βραχυχρόνιου διπλού πυθμένα του καλοκαιριού στις 1950 μονάδες.
Όμως η καθοδική καταστρατήγηση του εν λόγω επιπέδου δίνατε να ανοίξει το πεδίο για μια επικίνδυνη διολίσθηση  προς την περιοχή μερικής στήριξης των 1900 με 1885 μονάδων.
Τέλος ο Τραπεζικός Δείκτης είναι πολύ πιθανό στις επόμενες συνεδριάσεις να παίξει το ρόλο της θρυαλλίδας στη πτώση ιδίως εάν ο τουρκικός ιός γιγαντωθεί και επεκταθεί σε ένα σημαντικό κομμάτι των ευρωπαϊκών τραπεζών με πρωτεύοντες αυτές της Ισπανίας και της Γαλλίας, μιας που και η έκθεσή τους στη Τουρκία είναι της τάξεως του 82,29 και 38,38 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Εδώ η διαγραμματική προσοχή είναι εστιασμένη στην περιοχή από όπου διέρχεται η ανοδική γραμμή στήριξης του Μαρτίου, στις 810 με 800 μονάδες. Επιβεβαιωμένη καθοδική λύση θα ανοίξει την πόρτα για τις 760 μονάδες.   

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης