ΗΠΑ: Πρόστιμο 8,6 εκατ. δολαρίων από τη Fed στη Citigroup, για πλαστά έγγραφα

ΗΠΑ: Πρόστιμο 8,6 εκατ. δολαρίων από τη Fed στη Citigroup, για πλαστά έγγραφα
Νέα «καμπάνα» για τη Citigroup
Πρόστιμο ύψους 8,6 εκατ. δολαρίων επέβαλε στη Citigroup η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς έκρινε ένοχη την επενδυτική τράπεζα για πλαστό έγγραφο πρακτικών σχετικά με τα στεγαστικά δάνεια.
Σύμφωνα με τη Fed, το 2015, η CitiFinancial, θυγατρική της Citigroup, προχώρησε σε ύποπτους χειρισμούς αρχείων πελατών, καθώς προετοιμαζόταν να διακόψει τις δραστηριότητες εξυπηρέτησης υποθηκών.
Τον περασμένο Ιούνιο, η Citigroup δέχθηκε πρόστιμο ύψους 100 εκατ. δολαρίων από τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, επειδή κρίθηκε ένοχη για χειραγώγηση του επιτοκίου «Libor» (London Interbank Offered Rate, Libor), σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Το ποσό θα μοιραστεί σε 42 πολιτείες των Η.Π.Α..
Να σημειωθεί ότι τα πρόστιμα για το Libor έχουν ξεπεράσει τα 9 δισεκ. δολάρια παγκοσμίως, με τη Deutsche Bank, χαρακτηριστικά, να πληρώνει τον περασμένο Οκτώβριο το συνολικό ποσό των 220 εκατ. ευρώ, σε 45 κράτη.
Το Libor χρησιμοποιείται για τον καθορισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών εκατοντάδων τρισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των πιστωτικών καρτών, των φοιτητικών δανείων και των υποθηκών, ενώ υπολογίζεται με βάση τις υποβολές των τραπεζών.

Διαβάστε: ΗΠΑ: Πρόστιμο 5,5 εκατ. δολ. στη Citigroup λόγω λανθασμένων πληροφοριών για μετοχές

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS