Τουρκία κατά Καμμένου: Ανεύθυνη και επιπόλαιη η συμπεριφορά του

Τουρκία κατά Καμμένου: Ανεύθυνη και επιπόλαιη η συμπεριφορά του
Επίθεση Άγκυρας στον Πάνο Καμμένο
Για «ανεύθυνη» και «επιπόλαιη» συμπεριφορά από πλευράς Πάνου Καμμένου κάνει λόγο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τα σχόλια -στον ραδιοφωνικό σταθμό Real- του υπουργού Εθνικής Αμύνης για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στη γειτονική μας χώρα.
«Οι αιτιάσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στη χώρα μας επειδή παραβίασαν τα σύνορα, έγινε κατόπιν εντολής του αξιότιμου προέδρου μας, αποτελούν το τελευταίο παράδειγμα της ανεύθυνης και επιπόλαιης συμπεριφοράς του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι, «σχετικά με την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και τη νομική διαδικασία, έχει δοθεί εγκαίρως η απαραίτητη ενημέρωση προς την ελληνική πλευρά».
Η Άγκυρα κάνει λόγο για «διαρκώς ακατανόητους και αβάσιμους ισχυρισμούς» από την Αθήνα, στην οποία καταλογίζει πως «προσπαθεί να διατηρεί το θέμα αυτό στην επικαιρότητα, ενώ από την άλλη αρνείται να εκπληρώσει τις δίκαιες και νόμιμες προσδοκίες μας σε ό,τι αφορά τους προδότες που βρίσκονται εκεί και συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου».
«Αυτό μόνο ως μία σκηνοθετημένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης προς άλλη κατεύθυνση μπορεί να εκληφθεί».
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real την Τετάρτη, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που εξακολουθούν να κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης «ήταν προγραμματισμένη, προσχεδιασμένη και ήταν μία κίνηση την οποία είχαν ετοιμάσει οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με εντολή του Erdogan».
Έκανε επίσης λόγο για ομηρεία των δύο στρατιωτικών, με την Άγκυρα να έχει στόχο μια «συναλλαγή» για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.
«Δεν θεωρώ ότι ήταν μία πράξη που έγινε κατά τύχη. Βρήκαν την ευκαιρία, μέσα σε μία νύχτα που είχε χιόνια σε μία περιοχή δύσκολη να κάνουν πράξη ένα προσχεδιασμένο σενάριο», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS