Με απόφαση Κοτζιά μετατίθεται πίσω στην Αθήνα ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα - Διαψεύδει το ΥΠΕΞ

Με απόφαση Κοτζιά μετατίθεται πίσω στην Αθήνα ο Έλληνας πρέσβης στη Μόσχα - Διαψεύδει το ΥΠΕΞ
Συνέχεια της έντασης στις ελληνορωσικές σχέσεις, μετατίθεται πίσω στην Αθήνα ο Έλληνας πρέσβης
(upd) Στη διάψευση της είδησης ότι μετατίθεται πίσω στην Αθήνα ο πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς, προχωρά το υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω αυξημένης έντασης στις ελληνορωσικές σχέσεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Realfm, την απόφαση για επιστροφή του πρέσβη έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, και για το λόγο αυτό κυκλοφόρησε συμπληρωματική προκήρυξη στην οποία αναφέρεται ότι ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς, μετακινείται άμεσα στην κεντρική υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το κανάλι Σκάι, το ελληνικό ΥΠΕΞ διαψεύδει την είδηση.
Νωρίτερα σήμερα, 10 Αυγούστου 2018, εκπροσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε στην ιστοσελίδα EURACTIV.com πως η εμπλοκή της Ρωσίας στις εγχώριες υποθέσεις της Ελλάδας είναι "απαράδεκτη", δήλωσε
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Carlos Martin, δήλωσε ότι "η έλλειψη σεβασμού για την κυριαρχία και η παρέμβαση των άλλων χωρών στις εγχώριες υποθέσεις είναι απαράδεκτη".
"Η ΕΕ ήταν πάντα σαφής σχετικά με αυτό και αναγνωρίζει την πρόκληση, όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο", πρόσθεσε ο αξιωματούχος της ΕΕ.

Πρώτη ενημέρωση, 19:54, 10 Αυγούστου 2018

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS