Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν - Άνω των 72 δολ. το Brent

Κέρδη για το πετρέλαιο λόγω των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν - Άνω των 72 δολ. το Brent
Πτωτικά κινήθηκε, όμως, τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό σε εβδομαδιαία βάση
Ανοδική πορεία σημείωσε ο μαύρος χρυσός στην τελευταία (10/8) συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς εξακολουθούν να «στοιχειώνουν» την αγορά οι ανησυχίες για μείωση της ροής πετρελαίου λόγω των αμερικανικών κυρώσεων έναντι του Ιράν.
Κέρδη 1,2% για το αμερικανικό αργό το οποίο διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 67,63 δολαρίων, ενώ το προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent κινήθηκε 1% υψηλότερα στα 72,79 δολάρια το βαρέλι.



Σε εβδομαδιαία βάση, όμως, τόσο το αμερικανικό αργό όσο και το Brent κινήθηκαν πτωτικά.
Μάλιστα το αμερικανικό αργό εμφάνισε απώλειες –έφθασαν στο 1% - για έκτη διαδοχική εβδομάδα, ενώ η εβδομαδιαία πτώση του Brent έφθασε στο 0,5%.

Αύξηση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Νέα αύξηση καταγράφηκε την τρέχουσα εβδομάδα (6-10 Αυγούστου 2018) στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, στις Ηνωμένες Πολιτείες, προμηνύοντας νέα άνοδο στην παραγωγή «μαύρου χρυσού».
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 10 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, στις 869, ενώ, σε ό,τι αφορά στις πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου, ανέρχονται πλέον σε 186, έναντι 183 το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.



Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Αμερικανική Επιτροπή Ενέργειας αναβάθμισε την εκτίμησή της για την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ το 2019.
Σύμφωνα με τη νέα εκτίμηση, η αμερικανική παραγωγή θα φθάσει το 2019 στα 11,80 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Πρόκειται για αύξηση κατά 1,01 εκατ. βαρέλια ημερησίως σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση της ΕΙΑ.
Για το 2018 η παραγωγή θα διαμορφωθεί στα 10,68 εκατ. βαρέλια ημερησίως, δηλαδή θα ενισχυθεί κατά 1,31 εκατ. βαρέλια.
Πρόκειται για υποβάθμιση της προηγούμενης εκτίμησης της ΕΙΑ, η οποία ανέμενε αύξηση κατά 1,44 εκατ. βαρέλια ημερησίως στα 10,79 εκατ. βαρέλια
Η ζήτηση πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 470.000 ημερησίως το 2018 και κατά 290.000 βαρέλια ημερησίως, εκτίμησε η αμερικανική υπηρεσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης