Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Βόρεια Κορέα έχει απορρίψει όλες τις προτάσεις των ΗΠΑ για τη διαδικασία αποπυρηνικοποίησής της

H Βόρεια Κορέα έχει απορρίψει όλες τις προτάσεις των ΗΠΑ για τη διαδικασία αποπυρηνικοποίησής της
Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας σημειώνει ότι ήδη έχει κάνει κινήσεις σε ένδειξη καλής θέλησης
Όλες τις προτάσεις που της έχουν κάνει μέχρι τώρα οι ΗΠΑ έχει απορρίψει μέχρι τώρα η Βόρεια Κορέα για την έναρξη της διαδικασίας της πλήρους αποπυρηνικοποίησής της, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.
Μάλιστα, η Πιονγκγιάνγκ έχει απορρίψει τις προτάσεις να καταστρέψει μέρος του πυρηνικού της οπλοστασίου στο εγγύς μέλλον ως χειρονομία καλής θέλησης και την επιμονή της Ουάσινγκτον οι κυρώσεις να παραμείνουν σε ισχύ μέχρι να ολοκληρωθεί και επαληθευτεί η πλήρης αποπυρηνικοποίησή της, χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή "γκανγκστερικού τύπου", όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN την Παρασκευή.
Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας σημειώνει ότι ήδη έχει κάνει κινήσεις σε ένδειξη καλής θέλησης, πρωτίστως με την απόφασή της να αναστείλει τις δοκιμές πυραύλων και πυρηνικών όπλων και τον επαναπατρισμό των σορών πεσόντων αμερικανών στρατιωτών, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Στις επιδιώξεις της Πιονγκγιάνγκ φέρεται να είναι το να συμβαδίζει η διαδικασία απαλλαγής της από το πυρηνικό της οπλοστάσιο με την άμβλυνση της πίεσης των κυρώσεων.
Σημειώνεται ότι  ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un στη Σιγκαπούρη στις 12 Ιουνίου κατά τη συνάντηση κορυφής που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, D. Trump, είχε δεσμευτεί ότι θα επιδιώξει την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, χωρίς ωστόσο να οριστεί σχετικό χρονοδιάγραμμα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης