Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Συντριβή αεροπλάνου που έκλεψε και απογείωσε ένας 29χρονος εργαζόμενος αεροδρομίου

ΗΠΑ: Συντριβή αεροπλάνου που έκλεψε και  απογείωσε ένας 29χρονος εργαζόμενος αεροδρομίου
Δύο μαχητικά F15 ακολούθησαν το αεροπλάνο, αλλά δεν εμπλέκονται στη συντριβή του
Ένας  μηχανικός εδάφους έκλεψε ένα αεροπλάνο των Alaska Airlines, χωρίς επιβάτες, ωστόσο, απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο Seattle - Tacoma της Ουάσινγκτον και τελικά συνετρίβη κοντά στο νησί Ketron, όπως αναφέρει το αμερικάνικο δίκτυο ABC.
Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μηχανικός έκλεψε το αεροσκάφος Horizon Air Q400, αλλά συνετρίβη επειδή έκανε φιγούρες στον αέρα, χωρίς να έχει τα προσόντα ενός πιλότου.
Ένα μαχητικό ακολούθησε το αεροπλάνο, ενώ αξιωματούχοι του αεροδρομίου ανέφεραν ότι ο ιπτάμενος μηχανικός πραγματοποίησε απογείωση χωρίς έγκριση, αλλά και χωρίς να υπάρχουν επιβάτες.
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ έστειλε ένα σκάφος 15 μέτρων στο σημείο της συντριβής, όταν αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν μία μεγάλη στήλη καπνού να ανεβαίνει στον ουρανό.
Το Horizon Air Q400 κάνει μικρής διάρκειας πτήσης εσωτερικού και μπορεί να μεταφέρει 76 επιβάτες.
Υπεύθυνος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Μεταφορών είπε ότι οι έρευνες έχουν ανατεθεί στις τοπικές αρχές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του CBS ο υπάλληλος που έκλεψε το αεροπλάνο από το αεροδρόμιο Seattle - Tacoma της Ουάσινγκτον ήταν 29 ετών και δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.
Το νησί Ketron όπου συνετρίβη το αεροσκάφος κατοικείται από περίπου 20 ανθρώπους.
Δύο μαχητικά F15 ακολούθησαν το αεροπλάνο, αλλά δεν εμπλέκονται στη συντριβή του, ενώ ο ήχος που ακούστηκε ήταν από την πτώση του και όχι από κάποια έκρηξη.
Το FBI ανέφερε ότι συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές για τις έρευνες, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν οριστικές εκτιμήσεις.
Μετά το συμβάν, όλα τα αεροπλάνα στο αεροδρόμιο καθηλώθηκαν προσωρινά στο έδαφος, αλλά στη συνέχεια οι πτήσεις άρχισαν να πραγματοποιούνται και πάλι κανονικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης