Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Η Αμερικανική κυβέρνηση απαίτησε από κινεζικό κολοσσό να πουλήσει το μερίδιο της από κτίριο κοντά στον πύργο Trump

WSJ: Η Αμερικανική κυβέρνηση απαίτησε από κινεζικό κολοσσό να πουλήσει το μερίδιο της από κτίριο κοντά στον πύργο Trump
Η Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων, που ερευνά τις ξένες επενδύσεις σε αμερικανικό έδαφος δήλωσε ότι τίθεται ζήτημα εθνικής ασφαλείας 
Η αμερικανική κυβέρνηση απαίτησε από τον κινεζικό κολοσσό HNA Group Co Ltd [HNAIRC.UL] να πουλήσει το μερίδιο που κατέχει σε κτίριο του Μανχάταν το οποίο βρίσκεται μερικά τετράγωνα μακριά από τον περίφημο Πύργο Trump.
Όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal η Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες (CFIUS), η οποία ερευνά τις ξένες επενδύσεις σε αμερικανικό έδαφος θεωρεί ότι τίθεται ζήτημα εθνικής ασφαλείας η παραμονή του κτιρίου σε κινεζικά χέρια.
Το κτήριο στο οποίο έχει συμφέροντα ο κινεζικός κολοσσός στεγάζει το 17ο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης το οποίο είναι υπεύθυνο μεταξύ άλλων και για την ασφάλεια του Πύργου Trump.
Ωστόσο, το CFIUS, που έχει στενή συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση δεν εξήγησε στον κινεζικό όμιλο το λόγο της αποχώρησης του από τι κτίριο ο οποίος κατέχει το 90% των γραφείων και κατοικιών η αξία των οποία εκτιμάται σε 463 εκατομμύρια δολάρια.
Παρότι ο κινεζικός όμιλος δεν έχει απαντήσει στο αμερικανικό αίτημα για αποχώρηση του, πληροφορίες θέλουν να αναζητά αγοραστή. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης