Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump καταδικάζει τον ρατσισμό και τη βία στην πρώτη επέτειο των αιματηρών επεισοδίων στη Βιρτζίνια

Ο Trump καταδικάζει τον ρατσισμό και τη βία στην πρώτη επέτειο των αιματηρών επεισοδίων στη Βιρτζίνια
O πρόεδρος των ΗΠΑ προέβη σε έκκληση για ενότητα κατά  την πρώτη επέτειο των αιματηρών διαδηλώσεων  στην πόλη Σάρλοτσβιλ
«Κάθε μορφή ρατσισμού και ενέργειες βίας» δήλωσε σήμερα (11/8/2018) ότι καταδικάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και προέβη σε έκκληση για ενότητα κατά  την πρώτη επέτειο των αιματηρών διαδηλώσεων που προκλήθηκαν από νεοναζιστική πορεία στην πόλη Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.
Ο Trump είχε δεχτεί έντονη κριτική τις ημέρες που ακολούθησαν την πορεία πριν από έναν χρόνο γιατί εξίσωσε τα μέλη ακροδεξιών ομάδων με τους ακτιβιστές αντιρατσιστικών οργανώσεων λέγοντας ότι «και οι δύο πλευρές» ευθύνονται για τα επεισόδια.
Όπως έγραψε o Trump στο Twitter, «τα "επεισόδια" στην Σάρλοτσβιλ "είχαν ως αποτέλεσμα άδικους θανάτους και διχόνοια. Πρέπει να ενωθούμε ως έθνος.
Καταδικάζω όλες τις μορφές ρατσισμού και τις πράξεις βίας. Ειρήνη σε ΟΛΟΥΣ τους Αμερικανούς!».
Ακροδεξιές οργανώσεις θα συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της «Unite the Right» ενάντια στα σχέδια απομάκρυνσης του αγάλματος του στρατηγού του Εμφύλιου Robert E Lee ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της δουλείας, ωστόσο η αστυνομία απαγόρευσε την συγκέντρωση λόγω των συγκρούσεων.
Ακτιβιστές αντιρατσιστικών οργανώσεων έκαναν την εμφάνισή τους για να διαδηλώσουν κατά του συλλαλητηρίου.
Ο James Alex Junior κατηγορείται ότι έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε μια ομάδα ακτιβιστών σκοτώνοντας την 32χρονη Heather Heyer και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους.
Έχει δηλώσει αθώος και η δίκη του πρόκειται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο  του 2018.
Ο διοργανωτής του περυσινού συλλαλητηρίου, μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης, δεν έλαβε άδεια για την Σάρλοτσβιλ αυτό τον χρόνο αλλά εξασφάλισε άδεια για να διαδηλώσει αύριο (12/8) στην Ουάσινγκτον, σε δρόμο που βρίσκεται απέναντι από τον Λευκό Οίκο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης