Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρουμανία: Δεύτερη ημέρα διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς – Οι οργανωτές ζητούσαν παραίτηση της κυβέρνησης

Ρουμανία: Δεύτερη ημέρα διαδηλώσεων κατά της διαφθοράς – Οι οργανωτές ζητούσαν παραίτηση της κυβέρνησης
Οι διαδηλώσεις του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν ειρηνικά
Νέες διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στη Ρουμανία, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 11/8, με τους συγκεντρωμένους να ζητούν να διωχθούν οι δράστες των βιαιοτήτων της προηγούμενης νύκτας που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 440 ατόμων.
Χθες, Σάββατο 11/8, δεκάδες χιλιάδες Ρουμάνοι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς που πραγματοποιήθηκαν σ' όλη τη χώρα μια ημέρα , με τους οργανωτές της διαμαρτυρίας να ζητούν από την κυβέρνηση να παραιτηθεί εξαιτίας πρόσφατης νομοθεσίας και μέτρων που υποστηρίζουν ότι είναι κομμένα και ραμμένα για την προώθηση των συμφερόντων διεφθαρμένων πολιτικών.
Οι διαδηλώσεις του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν ειρηνικά και μάλιστα, συγκεντρώθηκαν περίπου 25.000 άνθρωποι στο Βουκουρέστι, άλλοι 10.000 συγκεντρώθηκαν στο Ιάσιο, περίπου 8.000 στην Τιμισοάρα και 5.000 στο Σιμπίου, ενώ έγιναν και μικρότερες διαδηλώσεις σε άλλες πόλεις της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι τους 440 έφτασαν οι τραυματίες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Βουκουρέστι το βράδυ της Παρασκευής, στη διάρκεια διαδήλωσης κατά της κεντροαριστερής κυβέρνησης.
Αφορμή της διαδήλωσης, όπως και άλλων που έγιναν σε άλλες πόλεις της χώρας, ήταν οι μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, στο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων, αλλά και οι καταγγελίες περί διαφθοράς στις τάξεις της κυβέρνησης των Σοσιαλδημοκρατών (PSD).
Από το σύνολο των τραυματιών, 65 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και μεταξύ αυτών ήταν 24 αστυνομικοί.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης