Τελευταία Νέα
Διεθνή

Altmaier (Γερμ. ΥΠΟΙΚ): Δεν θα αφήσουμε τον Trump να μας υπαγορεύσει με ποιους μπορούμε να συνεργαστούμε

Altmaier (Γερμ. ΥΠΟΙΚ):  Δεν θα αφήσουμε τον Trump να μας υπαγορεύσει με ποιους μπορούμε να συνεργαστούμε
Η πολιτική κυρώσεων του Trump καταστρέφει θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη στην Ευρώπη
Έντονα επικριτικός κατά της πολιτικής των κυρώσεων του αμερικανού προέδρου Trump εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Peter Altmaier λέγοντας ότι «αυτές οι πολιτικές καταστρέφουν θέσεις εργασίες και την ανάπτυξη γι αυτό η Ευρώπη δεν θα υποκύψει στις αμερικανικές πιέσεις για το Ιράν».
Μιλώντας στη γερμανική Bild am Sonntag, ο γερμανός ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε πως «οι ΗΠΑ απαιτούν αθέμιτες εμπορικές πρακτικές από την Κίνα, την Ευρώπη και άλλες χώρες ενώ οι πιέσεις Trump για επιβολή νέων κυρώσεων στο Ιράν έχει στοχοποιήσει τις ευρωπαϊκές εταιρείες που συνεργάζονται με την Τεχεράνη».
«Αυτός ο εμπορικός πόλεμος επιβραδύνει και καταστρέφει την οικονομική ανάπτυξη και δημιουργεί νέες αβεβαιότητες», δήλωσε ο Altmaier προσθέτοντας ότι «οι καταναλωτές υποφέρουν από την αύξηση των τιμολογίων που οδήγησαν σε αύξηση των τιμών».
Ο Altmaier εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία που έκανε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με τον Trump τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι η ενδιάμεση συμφωνία έσωσε εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη καθώς πολλά αγαθά εξάγονται από τη μία προς τη άλλη κατεύθυνση του Ατλαντικού.
«Η συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ μπορεί να είναι μόνο ένα πρώτο βήμα. Στόχος μας είναι μια παγκόσμια συμφωνία εμπορίου που θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών, λιγότερο προστατευτισμό και ανοικτές αγορές«, ανέφερε ο Altmaier.
Όσον αφορά τις Αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν, ο υπουργός είπε ότι η Γερμανία και οι σύμμαχοί της θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις εταιρείες που συνεργάζονται με το Ιράν.
«Δεν θα αφήσουμε την Ουάσιγκτον να μας υπαγορεύσει με ποιον μπορούμε να συνεργαστούμε από τη στιγμή που τηρούμε τη συμφωνία της Βιέννης για την πυρηνική ενέργεια βάση της οποία το Ιράν δεν μπορεί να κατασκευάσει ατομικά όπλα» ξεκαθάρισε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.
Με το βλέμμα φυσικά στραμμένο στις γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Ιράν ο Altemaier τόνισε πως «οι γερμανικές εταιρείες πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να επενδύουν στο Ιράν όσο θέλουν και η γερμανική κυβέρνηση αναζητά τρόπους μαζί με τους ευρωπαίους συμμάχους της για να διασφαλίσει ότι οι οικονομικές συναλλαγές μπορούν να συνεχιστούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης