Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Lavrov: Μία νέα συνάντηση του Putin με τον Trump θα μπορούσε να βελτιώσει τις σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ

Lavrov: Μία νέα συνάντηση του Putin με τον Trump θα μπορούσε να βελτιώσει τις σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να διευρύνει τις επαφές της με τις ΗΠΑ σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών εάν η αμερικανική πλευρά είναι έτοιμη να λειτουργήσει ως εταίρος
Ο Vladimir Putin και ο Αμερικανός ομόλογός του, Donald Trump είναι πιθανόν να συναντηθούν, εάν αισθάνονται την ανάγκη να επικεντρωθούν στη βελτίωση των διμερών σχέσεων, δήλωσε σήμερα (12/8/2018) ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
«Αν οι ηγέτες αισθάνονται την ανάγκη να συναντηθούν και να επανέλθουν στα ζητήματα που πιστεύουμε ότι πρέπει να ενώσουν τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, αλλά συναντούν αντιδράσεις σε ορισμένους αμερικανικούς κύκλους, πιστεύω ότι αυτή η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί», σημείωσε ο Lavrov.
Μετά την τελευταία συνάντησή τους στο Ελσίνκι τον Ιούλιο του 2018, ο Trump αντιμετώπισε ένα κύμα κριτικής στις ΗΠΑ, επειδή δεν αντιμετώπισε πιο αποφασιστικά τον Putin σχετικά με την παρέμβαση της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.
Επίσης, όπως σημειώνει το Reuters, φάνηκε να έρχεται σε αντίθεση με τις δικές του υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με την απειλή της Ρωσίας.
Ως αποτέλεσμα, το Trump ανέβαλε στα τέλη Ιουλίου μια δεύτερη συνάντηση με τον Putin μέχρι το επόμενο έτος.
Λίγες μέρες αργότερα, όμως, ο Putin εξέφρασε την επιθυμία να υποδεχθεί στη Μόσχα τον Trump, και ο Λευκός Οίκος δεν  απέρριψε την ιδέα παρά την επίμονη κριτική κατά τη σύνοδο κορυφής του Ελσίνκι.
Η Ρωσία επιδιώκει τέτοιες συναντήσεις κορυφής, καθώς επιβάλλονται κυρώσεις επί κυρώσεων από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Μόσχα ζητεί την άρση τους.
Ο Lavrοv, εξάλλου, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διευρύνει τις επαφές της με τις ΗΠΑ σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών εάν η αμερικανική πλευρά είναι έτοιμη να λειτουργήσει ως εταίρος.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης