Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Ν. Μιχαλολιάκος: Παλαμάς, Κορδάτος και Κομμουνισμός

Ν. Μιχαλολιάκος: Παλαμάς, Κορδάτος και Κομμουνισμός
Άρθρο του Νικόλαου Γ. Μιχαλολιάκου, Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή
“Κακοποιοί δαίμονες ο Λένιν και ο Τρότσκι”

“Δέσαν το νου. την καρδιά τη ντροπιάσαν.
Να το ρουσφέτι να κ’ η ελληνικούρα,
τ’ άρματά τους. Μ’ εκείνα μας χαλάσαν.
Η σκέψη, νούλα. Η Τέχνη, πατσαβούρα.
Ο ψευτοαττικιστής κι ο ψηφοφόρος…”

Το ρουσφέτι, η ελληνικούρα, ο ψηφοφόρος και η Τέχνη σα μια πατσαβούρα όλα αυτά και πολλά άλλα οι αιτίες και οι μορφές της παρακμής.
Πριν από εκατό και πλέον έτη ο Κωστής Παλαμάς επισήμανε σαν αδίστακτος ανατόμος της νεοελληνικής πολιτικής και κοινωνικής σαπίλας τα σημάδια, τις ανοικτές πληγές του Έθνους.
Επικαλούμενος τον Παλαμά, είχα παραθέσει σε ομιλία μου στη Βουλή τον παρακάτω στίχο-εφιάλτη για τους μπολσεβίκους πασών των αποχρώσεων:

«Βοσκοί, στην μάντρα
της πολιτείας οι λύκοι, οι λύκοι!
Στα όπλα, Ακρίτες!
Μπροστά οι φαύλοι κι οι περιττοί,
καλαμαράδες και δημοκόποι
και μπολσεβίκοι,
για λόγους άδειους
ή για του ολέθρου τα έργα βαλτοί».

Μου απάντησαν τότε δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ (σιωπή από πλευράς ΝΔ…), αλλά κατ’ ουσίαν δεν είπαν τίποτε. Τυραννία απόλυτη στην δημόσια ζωή από την αριστερά, έχοντας απέναντί της μία ψευτοδεξιά ανύπαρκτη και παραδομένη, με όπλο της μία καπηλεία έργο πολλών δεκαετιών, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πλέον στην Βουλή, η οποία διαλύει τα ψεύδη της αριστεράς!

Η καπηλεία της αριστεράς

Θύμα της καπηλείας της αριστεράς, η οποία θέλει όλους τους μεγάλους και σπουδαίους δικούς της και ο Κωστής Παλαμάς! Δεν είναι όμως μόνον αυτός. Προ ετών είχε παρουσιαστεί από την κρατική τηλεόραση (από το “κολχόζ” της ΕΡΤ) μία σειρά για τον μεγάλο ποιητή μας Κώστα Καρυωτάκη, τον οποίον εμφάνιζαν όχι απλά σαν αριστερό, αλλά και ότι λάβαινε μέρος και σε συγκεντρώσεις του ανύπαρκτου τότε -και λέω ανύπαρκτου γιατί είχε μηδαμινή πολιτική δύναμη- ΚΚΕ! Ο Καρυωτάκης βεβαίως ήταν βασιλόφρων και ανήκε στο Λαϊκό Κόμμα. Αριστερός γι’ αυτούς και ο Ελληνολάτρης και κατά δήλωσίν του Εθνικιστής επίσης μεγάλος ποιητής Άγγελος Σικελιανός, τον οποίον είχε προγράψει το ΚΚΕ στα 1943 γιατί είχε γράψει ένα ποίημα ενάντια στα εγκλήματα των κομμουνιστών και υπέρ της εθνικής συμφιλιώσεως. Αριστερός γι’ αυτούς και ο Γεώργιος Σεφέρης, ο οποίος ήταν επίσης βασιλόφρων και μάλιστα επί καθεστώτος “4ης Αυγούστου” ήταν υπεύθυνος λογοκρισίας στο Υπουργείο των Εξωτερικών και όχι μόνον αυτό.

Ο “αριστερός” Γεώργιος Σεφέρης τον Νοέμβριο του 1965 εδέχθη στην κατοικία του στην οδό Άγρας τον μεγάλο ποιητή, αλλά και φασίστα Έζρα Πάουντ, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για να προσκυνήσει την Ακρόπολη. Από πολύ νωρίς, λοιπόν, θύμα της καπηλείας της αριστεράς και ο Κωστής Παλαμάς. Μάλιστα, στα 1910 ο Γιάννης Κορδάτος, ο ιστορικός του ΚΚΕ, και διατελέσας μάλιστα και Γραμματέας του κόμματος, είχε γράψει μία μελέτη με τίτλο “Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ”, μελέτη στην οποία παρέθετε ένα ποίημα του Παλαμά για τους εργάτες και έβγαζε το συμπέρασμα ότι είναι και αυτός… μαρξιστής! Δεν ήταν μόνον ο Κορδάτος. Στα 1946 χωρίς να μπορεί να απαντήσει ο Παλαμάς γιατί ήταν νεκρός, ο Ζαχαριάδης έγραψε ένα δοκίμιο σύμφωνα με το οποίο ο Παλαμάς ήταν “δικός τους”…

Κωστής Παλαμάς και Κορδάτος

Υπήρχε όμως ο στίχος του Παλαμά για τους μπολσεβίκους που είναι για του ολέθρου τα έργα βαλτοί και ο Κορδάτος έσπευσε να διαμαρτυρηθεί στον Παλαμά. Ας δούμε πως περιγράφει την συνάντησή τους στο βιβλίο του “ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ”, το οποίο εκδόθηκε στην Αθήνα το 1962:
“Η στροφή αυτή του Παλαμά πίκρανε πολλούς από τους νουμαδικούς και τους προοδευτικούς νέους που τον τιμούσαν. Ένας από αυτούς ήταν και η ταπεινότητά μου. Πήγα στο σπίτι του, του έκανα λόγο για τη στάση του αυτή και παραπονέθηκα γιατί χαρακτήριζε τους μπολσεβίκους, λύκους. Του μίλησα για τη Γαλλική Επανάσταση και για τον ιστορικό ρόλο της Ρωσικής Επανάστασης. Με άκουσε με κάποια δυσφορία κ’ εξακολούθησε στον εξάψαλμό του. Ορθά-κοφτά μου απάντησε πως οι μπολσεβίκοι κατέστρεψαν τη μεγάλη χώρα του Βορά. Ότι έσφαξαν και γέμισαν την Ρωσία με πτώματα. Την έριξαν στο χάος, την ξέγραψαν από το χάρτη της πολιτισμένης Ευρώπης. Ότι έφεραν την αθλιότητα και την πείνα. Μιλούσε σαν εισαγγελέας και όχι σα στοχαστής. Επικαλέστηκε μάλιστα σα μάρτυρα και τον Γκόρκυ που τα πρώτα χρόνια της μπολσεβικικής επανάστασης στάθηκε αυστηρός επικριτής της με μία σειρά άρθρα του. Του θύμισα πάλι τη Γαλλική Επανάσταση και το αίμα που χύθηκε τότε, αλλά δεν πείστηκε. Έφυγα απογοητευμένος και λυπημένος. Φαίνεται το κατάλαβε και ύστερα από λίγες μέρες μου έστειλε ένα γράμμα, όχι για να δικαιολογηθή, αλλά για να με πείσει πως δεν είχα δίκιο:
“Σα νέος που είστε τα βλέπετε ρόδινα. Μιλάει η καρδιά και όχι το μυαλό… Ξέρω πως σας λύπησα… από τα διαβάσματά μου και από τον ξένο Τύπο μαθαίνω πως το έργο της καταστροφής δε σταμάτησε στη Ρωσία. Ο Λένιν και ο Τρότσκυ, αυτοί οι κακοποιοί δαίμονες, δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο. Το χάος που δημιούργησαν δε θα βρει δικαίωση από την ιστορία”. (Γ. Κορδάτου, σελ. 367).


Γιατί μισούν τον Παλαμά

Παρ’ όλη όμως την καπηλεία τους μισούν τον Παλαμά γιατί γνωρίζουν ποιος πραγματικά ήταν και φοβούνται τους γεμάτους Πατρίδα στίχους του. Φοβούνται τον ποιητή της Μεγάλης Ιδέας. Αυτό το βλέπετε χαρακτηριστικά και στην φωτογραφία με τον βανδαλισμό του αγάλματός του, η οποία συνοδεύει το κείμενο αυτό. Δεν είναι όμως μόνον οι βάνδαλοι αναρχοκομμουνιστές, είναι και ένα ολόκληρο εκπαιδευτικό σύστημα. Ήδη από την δεκαετία του ’80 οι “ινστρούχτορες”, που διαμορφώνουν την σχολική ύλη εξαφάνισαν τον Παλαμά.
Σήμερα, στα κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας συναντάμε στην Ά Γυμνασίου μόνον ένα απόσπασμα από τον Ολυμπιακό Ύμνο. Στην Β’ Γυμνασίου ούτε λέξη. Στην Γ΄ Γυμνασίου μικρά αποσπάσματα, όπως και στην Α’ Λυκείου, αποσπάσματα τα οποία συμπληρώνουν αυτοί που δηλητηριάζουν τις ψυχές των νέων Ελλήνων με την παρατήρηση ότι ο Κωστής Παλαμάς έχει ένα πνεύμα… οικουμενικό! Στην Β’ και στην Γ’ Λυκείου, χρονιές όπου διαμορφώνεται πλέον η ιδεολογική και πολιτική συνείδηση των νέων δεν υπάρχει ούτε λέξη για τον Κωστή Παλαμά!
Ό,τι και να κάνουν όμως, όσο και να διαστρεβλώσουν την Ιστορία μας, τους Mεγάλους της νεοελληνικής Τέχνης, όσα κείμενα και να εξαφανίσουν, παραμένει - και δεν μπορούν να τον διαγράψουν - ο στίχος του Παλαμά για τους φαύλους, τους δημοκόπους, τους μπολσεβίκους, που είναι για του ολέθρου τα έργα βαλτοί και σαπίζουν με τρόπο δόλιο αυτή την ίδια την ψυχή των Ελλήνων.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης