Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιταλία ο νέος στόχος των αγορών; - Di Maio: Δεν υπάρχει κίνδυνος κερδοσκοπικής επίθεσης, δεν εκβιαζόμαστε - Στο 3,07% τα ομόλογα

Η Ιταλία ο νέος στόχος των αγορών; - Di Maio: Δεν υπάρχει κίνδυνος κερδοσκοπικής επίθεσης, δεν εκβιαζόμαστε - Στο 3,07% τα ομόλογα
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης δεν ανησυχεί για τις αγορές
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Εργασίας της Ιταλίας Luigi Di Maio, σχετικά με το ενδεχόμενο μιας κερδοσκοπικής επίθεσης στις αγορές της Ιταλίας.
«Δεν βλέπω κίνδυνο μιας κερδοσκοπικής επίθεσης στις αγορές και στην ιταλική κυβέρνηση.
Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί περισσότερο ευσεβή πόθο της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Corriere della Sera.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αν κάποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις αγορές εναντίον της κυβέρνησης, θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να μας απειλήσει».
Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε την Κυριακή ότι αναμένεο κερδοσκοπική επίθεση κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, αλλά η Ιταλία είναι σε θέση να αμυνθεί, όπως μεταδίδει το Reuters. 
Τις τελευταίες εβδομάδες οι ιταλικές μετοχές βρίσκονται υπό πίεση, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός Λέγκας - Πέντε Αστέρων θα αγνοήσει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον προϋπολογισμό του 2019, γεγονός που θα αυξήσει το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, το υψηλότερο στην Ευρωζώνη μετά της Ελλάδας.
Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ενισχύεται σήμερα στο 3,07%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 0,56% στις 20.971 μονάδες.

Ο Di Maio δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα πραγματοποιήσει όλες τις μεταρρυθμίσεις με το μέγιστο σεβασμό για τη δημοσιονομική ισορροπία και ότι δεν υπάρχει λόγος υπέρβασης του ορίου του 3% του ελλείμματος προς το ΑΕΠ.
«Θα πείσουμε την ΕΕ να μας επιτρέψει να πραγματοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα μειώσουν το χρέος και θα ενισχύσουν την εσωτερική ζήτηση» δήλωσε ο Di Maio.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης