Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης (ΝΔ): Οι οφειλές στα ταμεία εκτοξεύθηκαν στα 33,8 δισ. ευρώ

Βρούτσης (ΝΔ): Οι οφειλές στα ταμεία εκτοξεύθηκαν στα 33,8 δισ. ευρώ
Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι η κατάσταση στην πορεία των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία παραμένει δραματική
Στα 33,8 δισ. ευρώ εκτοξεύθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία δηλώνει ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εργασίας  “εργάζεται” πυρετωδώς και τις Κυριακές.
Σε μια προσπάθεια να αποκρύψει τα τραγικά αποτελέσματα που αποκαλύπτει η νέα έκθεση του ΚΕΑΟ, προχώρησε στη δημοσιοποίησή τους μέσα στο σαββατοκύριακο και μάλιστα με 1,5 μήνα καθυστέρηση.
Τα στοιχεία της 2ης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του ΚΕΑΟ για το 2018, αποκαλύπτουν ότι η κατάσταση στην πορεία των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία παραμένει δραματική, ενώ ο υποτιθέμενος πετυχημένος εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων απέτυχε παταγωδώς.
Ι. Αναλυτικότερα, ο εξοντωτικός συνδυασμός υψηλών εισφορών και φόρων οδήγησε εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεών τους, με αποτέλεσμα σήμερα 1.392.138 συμπολίτες μας να έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, συνολικού ύψους 33.860 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του ΚΕΑΟ, μόνο το δεύτερο τρίμηνο του 2018, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 2 δις ευρώ και οι νέοι οφειλέτες κατά 205.000.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συγκριτικά με το 2014 έχει καταγραφεί δραματική αύξηση αφού από τα 13.767 εκατ. ευρώ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έφτασαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 33.860 εκατ. ευρώ στο τέλος του Ιουνίου 2018 .



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης