Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Συνάντηση του Kim Jong Un με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο, Moon Jae in, στην Πιονγιάνγκ τον Σεπέμβριο 2018

Β. Κορέα: Συνάντηση του Kim Jong Un με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο, Moon Jae in, στην Πιονγιάνγκ τον Σεπέμβριο 2018
Οι ηγέτες των δύο χωρών αναμένεται να πραγατοποίησουν την τρίτη τους συνάντηση κατά το τρέχον έτος
Την τρίτη τους συνάντηση μέσα στο 2018 αναμένεται να πραγματοποιήσουν τον επόμενο μήνα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae in, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Ενοποίησης στη Σεούλ, με τις δύο πλευρές να πραγματοποιούν ένα ακόμα βήμα προόδου στη βελτίωση των διασυνοριακών σχέσεων.
Ειδικότερα, ο νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης, Cho Myoung-gyon, πραγματοποίησε σήμερα (13/8) συνάντηση με τον βορειοκορεάτη πρόεδρο της Επιτροπής Επανένωσης, Ri Son Gwon, προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις ημερομηνίες της νέας συνόδου κορυφής, χωρίς ωστόσο αυτές να γίνονται ακόμη γνωστές.
Ωστόσο, οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τη σημασία του να ξεκαθαριστούν τα «εμπόδια» που υπάρχουν, και τα οποία εμποδίζουν την πρόοδο των σχέσεων μεταξύ των χωρών της κορεατικής χερσονήσου.
«Εάν δεν επιλυθούν τα ζητήματα που προέκυψαν κατά τις συνομιλίες, θα μπορούσαν να προκύψουν απροσδόκητα προβλήματα, και τα θέματα που βρίσκονται ήδη στο χρονοδιάγραμμα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίθες», δήλωσε ο Ri μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.
Από την πλευρά του, ο Cho δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ανθρωπιστικά ζητήματα, καθώς και τρόποι βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, τονίζοντας παράλληλα ότι η επόμενη σύνοδος κορυφής στην Πιονγιάνγκ θα συνάλει στη βελτίωση των διασυνοριακώ δεσμών, επιτρέποντας στους δύο ηγέτες να συζητήσουν την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορεάς και την εδραίωση της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης