Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το γουάν ως εργαλείο αντιμετώπισης των εμπορικών εντάσεων

tags :
Κίνα: Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το γουάν ως εργαλείο αντιμετώπισης των εμπορικών εντάσεων
Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας εμφανίστηκε έτοιμη να αναλάβει δράση ώστε να προστατέψει το εγχώριο νόμισμα
Τη θέση ότι η Κίνα δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε ανταγωνιστική υποτίμηση του γουάν προκειμένου να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της εμπορικής διαμάχης, διατύπωσε σήμερα (13/8) η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι είναι έτοιμη να αναλάβει δράση ώστε να προστατέψει το εγχώριο νόμισμα.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η Κεντρική Τράπεζα, η Κίνα «δε θα χρησιμοποιήσει τη συναλλαγματική ισοτιμία ως εργαλείο για την αντιμετώπιση των εμπορικών διαφορών και άλλων εξωτερικών διαταραχών».
Παράλληλα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας τόνισε ότι «ενώ η ευελιξία της ισοτιμίας του γουάν αυξάνεται, η οι αρχές πρέπει να παραμείνουν στην αρχική γραμμή σκέψης, υιοθετώντας αντικυκλικά μέτρα για τη σταθεροποίηση της ισοτιμίας όταν αυτό είναι απαραίτητο, καθώς η νοοτροπία της αγέλης μπορεί να επιδεινώσει τη μεταβλητότητα».
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της OCBC Wing Hang Bank, Carie Li, η τριμηνιαία έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας υποδηλώνει ότι ο κίνδυνος για «σπάσιμο» της ζώνης των 7 γουάν ανά δολάριο έχει «μειωθεί σημαντικά».
Από την πλευρά του, το Wind Information αναφέρει ότι το γουάν, το οποίο σήμερα (13/8) διαπραγματεύεται στα 6,88 δολάρια, έχει απωλέσει σχεδόν το 4% της αξίας του κατά τους τελευταίους τρεις μήνες.
Την περασμένη εβδομάδα το Πεκινο προειδοποίησε ότι θα ανταποκρινόταν στις κινήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης να επιβάλει νέους δασμούς 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 16 δισ. δολ. ενώ τα πρόσφατα στοιχεία που αφορούν το εμπορικό ισοζύγιο της Κίνας ενισχύουν τη στήριξη της οικονομίας απέναντι σε μία μακρά εμπορική σύγκρουση με τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης