Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάτω από τα 1.200 δολ. ο χρυσός - Απώλειες 1,6%, στα 1.198,90 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κάτω από τα 1.200 δολ. ο χρυσός - Απώλειες 1,6%, στα 1.198,90 δολ. ανά ουγγιά
Ο χρυσός υποχώρησε κάτω του ψυχολογικού ορίου των 1.200 δολ. ανά ουγγιά για πρώτη φορά από τα τέλη τoυ Ιανουαρίου, καθώς δέχτηκε πιέσεις από την άνοδο του δολαρίου
Με βαριές απώλειες έκλεισε σήμερα (13/8/2018) ο χρυσός, υποχωρώντας κάτω του ψυχολογικού ορίου των 1.200 δολ. ανά ουγγιά για πρώτη φορά από τα τέλη τoυ Ιανουαρίου, καθώς δέχτηκε πιέσεις από την άνοδο του δολαρίου.
Ο δείκτης δολαρίου παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του περασμένου έτους, με νέα ώθηση από τη συνεχιζόμενη υποχώρηση της τουρκικής λίρας.
Στις 20:15, ο δείκτης, μία ενιαία τιμή έναντι των έξι κύριων ανταγωνιστικών νομισμάτων, διαμορφώνεται στις 96,4 μονάδες, όταν το ιστορικά υψηλό επίπεδο ανέρχεται σε άνω των 102 μονάδων -καταγράφηκε πέρυσι.
Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παράσχει το σύνολο της ρευστότητας που χρειάζονται οι τράπεζες της χώρας, στο πλαίσιο των μέτρων για τη στήριξη της χρηματοοικονομικής σταθερότητας και την αποτελεσματική λειτουργία των αγορών.
Ενώ οι ΗΠΑ δεν έχουν ιδιαίτερη άμεση οικονομική έκθεση στην Τουρκία, η αστάθεια στην περιοχή πυροδοτεί ανησυχίες ότι τα προβλήματα της χώρας θα μπορούσαν να μετακυλήσουν και σε άλλες περιοχές του κόσμου, εντείνοντας την αβεβαιότητα γύρω από την εμπορική πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ με τους μεγάλους εταίρους τους.
Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η τουρκική κρίση θα έχει περιορισμένη επίδραση παγκοσμίως, ιδίως στις ΗΠΑ.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 20,10 δολ. ή 1,6% -καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 15 Ιουνίου 2018- στα 1.198,90 δολ. ανά ουγγιά -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιανουαρίου, σύμφωνα με δεδομένα της FactSet.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,139 δολ., έχοντας νωρίτερα διολισθήσει σε χαμηλά έτους.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης