Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Οι ΗΠΑ χαίρουν και πάλι σεβασμού – Είμαστε ειρηνικοί, αλλά ξέρουμε να πολεμάμε και να κερδίζουμε

tags :
Trump: Οι ΗΠΑ χαίρουν και πάλι σεβασμού – Είμαστε ειρηνικοί, αλλά ξέρουμε να πολεμάμε και να κερδίζουμε
Οι ΗΠΑ χαίρουν και πάλι σεβασμού, διαμήνυσε ο Donald Trump 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαίρουν και πάλι σεβασμού από την παγκόσμια κοινότητα, διαμήνυσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump, σε ομιλία του μετά την υπογραφή του αμυντικού προϋπολογισμού, στο Fort Drum της Νέας Υόρκης.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι ΗΠΑ αποτελούν ένα «ειρηνικό» κράτος, που, ωστόσο, όταν δέχεται απειλή «ξέρει να πολεμά και να κερδίζει».
«Ξοδεύουμε ένα τεράστιο ποσό χρημάτων για το πυρηνικό μας οπλοστάσιο.
Ελπίζουμε ότι ποτέ δεν θα το χρησιμοποιήσουμε, αλλά κανείς δεν θα μπορεί να το φθάσει».
Θα αντικαταστήσουμε τα παλιά τανκς, τα γηράσκοντα αεροσκάφη και πλοία με την πιο εξελιγμένη και θανατηφόρα τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί ποτέ, και ελπίζουμε ότι θα είμαστε τόσο ισχυροί, δεν θα χρειαστεί ποτέ να το χρησιμοποιήσουμε, αλλά αν το κάναμε ποτέ κανένας δεν θα έχει πιθανότητες απέναντί μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας τη θέλησή του οι ΗΠΑ να αποκτήσουν τον πιο ισχυρό στρατό στο διάστημα.
«Κανένας εχθρός στη Γη δεν μπορεί να αγγίξει με τη δύναμη, το θάρρος και την ικανότητα του Αμερικανικού Στρατού και των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων», διαμήνυσε,
Ο Donald Trump υπέγραψε το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) του οικονομικού έτους 2019, ύψους 717 δισεκ. δολαρίων, στόχος του οποίου είναι η ανασυγκρότηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
Με τον εν λόγω νομοσχέδιο, που επικυρώθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Κογκρέσο, «παγώνει» προσωρινά η παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, εν μέσω της κρίσης στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον, η οποία προκλήθηκε μεταξύ άλλων και από την κράτηση του πάστορα Andrew Brunson.
Το νομοσχέδιο προβλέπει, επίσης, την ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στην Ευρώπη με στόχο να αποθαρρυνθεί η Ρωσία.
Ο νόμος φέρει το όνομα του γερουσιαστή John McCain, που κρατήθηκε επί χρόνια αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει επικρίνει κατ' επανάληψη την πολιτική που ακολουθεί ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος.
Μεταξύ άλλων ο νόμος αυτός αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό και προβλέπει τη μεγαλύτερη μισθολογική αύξηση για τους στρατιωτικούς εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης